Από τον Σύλλογο Προστασίας Περιβάλλοντος Ανατολικής Αιγιάλειας
Προς την κατεύθυνση της ανακύκλωσης-κομποστοποίησης των στερεών αποβλήτων να στραφεί η δημοτική αρχή, προτείνει με επιστολή του ο Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Ανατολικής Αιγιαλείας, σύμφωνα με το www.aigialeianews.gr. Ο Σύλλογος, που συμφωνεί με ανάλογη πρόταση της Περιβαλλοντικής Δράσης για την Αιγιάλεια «ΙΡΙΔΑ», επισημαίνει ότι πρέπει οι δημοτικοί άρχοντες να υλοποιήσουν τις δεσμεύσεις τους για τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων με γνώμονα την δημόσια υγεία και τα οικονομικά οφέλη των πολιτών.
Αναλυτικά η επιστολή του Συλλόγου αναφέρει τα εξής:«Ο Σύλλογός μας έχει δώσει σημαντικούς αγώνες για την διαχείριση των στερεών αποβλήτων:
- Είχε επιτύχει σαν πρώτο βήμα την συμμετοχή εκατοντάδων νοικοκυριών στην ανακύκλωση χαρτιού και αλουμινίου κύρια, αλλά και στην οικιακή κομποστοποίηση στους τρεις πρώην δήμους Ακράτας, Αιγείρας και Διακοφτού.
- Είχε συστρατευτεί με τις τότε Δημοτικές αρχές και είχε ευαισθητοποιήσει μεγάλο μέρος των συμπολιτών μας και κύρια των παιδιών για την αναγκαιότητα της σωστής διαχείρισης των στερεών αποβλήτων.
- Είχαμε μπει στον σωστό δρόμο: Μεγάλο μέρος των συμπολιτών μας χρησιμοποιούσε σωστά τους κάδους (πράσινους μόνο για τα σκουπίδια και μπλε για τα ανακυκλώσιμα).
Εδώ και αρκετούς μήνες δυστυχώς οι πράσινοι κάδοι των σκουπιδιών και οι μπλε για τα ανακυκλώσιμα, αδειάζουν στο ίδιο αποριμματοφόρο και καταλήγουν στον Χ.Υ.Τ.Α. της Αιγείρας! Οι συμπολίτες μας απογοητευμένοι, άρχισαν να μας ρωτούν θεωρώντας μας συνύπευθους, γιατί σταμάτησε η ανακύκλωση.
Τι μπορούμε να απαντήσουμε στους συνειδητοποιημένους αυτούς δημότες του νεότευκτου δήμου Αιγιάλειας, που είχαν πεισθεί για τα οικονομικά και οικολογικά οφέλη από την μείωση του όγκου των σκουπιδιών και την επαναχρησιμοποίησή τους; Ο Σύλλογός μας θα συνεχίσει με επιμονή να στηρίζει το ολοκληρωμένο σχέδιο εναλλακτικής διαχείρισης απορριμμάτων.
Ενώνουμε την φωνή και την δράση μας με την ανάλογη πρόταση της Περιβαλλοντικής Δράσης για την Αιγιάλεια, την «ΙΡΙΔΑ». Επειδή πιστεύουμε πως όσο πιο πολλοί αγωνιστούμε για τη σωστή λύση, τόσο πιο γρήγορα θα αναγκαστούν αυτοί που έχουν εκλεγεί να μας εκπροσωπούν στο Δήμο Αιγιάλειας, να στραφούν στον ωφέλιμο και οικονομικό τρόπο που προτείνουμε:
Να στραφούν στην λύση που όλοι τους παραδέχονται όταν εμφανίζονται οι πιο πάνω αιρετοί στις εκδηλώσεις που διοργανώσαμε (αίθουσα «Πολυτεχνείο»25 Μαΐου, Ακράτα 3- Ιουλίου κ.α.). Να στραφούν επιτέλους στην κατεύθυνση της ανακύκλωσης-κομποστοποίησης που άλλωστε η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του δήμου, έχει αποδεχτεί ως την καλύτερη λύση του προβλήματος, σε πρόσφατη συνεδρίασή της.
Έστω και τώρα να υλοποιήσουν τις δεσμεύσεις τους για τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων με γνώμονα την δημόσια υγεία και τα οικονομικά οφέλη των πολιτών της Αιγιάλειας».
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr