Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Τέμπη TRAVEL WEST FORUM 2025
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Η κρίση φέρνει... γκρίνια και στον τουρισμό

Η κρίση φέρνει... γκρίνια και στον τουρισμό

Η εικόνα της χώρας αποτρέπει τους Αμερικανούς από το να μας επισκεφθούν

Άκρως απογοητευτικά για την εικόνα της χώρας μας, είναι τα αποτελέσματα έρευνας στις ΗΠΑ και αφορούν το τουριστικό ενδιαφέρον των αμερικανών πολιτών να επισκεφθούν την Ελλάδα. Όπως προκύπτει από την συγκεκριμένη έρευνα που, δημοσιεύεται σε διεθνή τουριστικά μέσα, η οικονομική κρίση και τα κοινωνικά της επακόλουθα στην Ελλάδα έχει επηρεάσει αρνητικά τους Αμερικανούς πολίτες, με το πόσοστό των ερωτηθέντων που είχαν ενδιαφέρον να επισκεφθούν τη χώρα μας, από 77% προ της κρίσης, να υποχωρεί στο 51% σήμερα.

Σύμφωνα με την έρευνα της Aloft Group, που έγινε διαδικτυακά στις 11 και στις 12 Νοεμβρίου, μόνον έναν 9% δηλώνει μεγάλο ενδιαφέρον να επισκεφθεί την Ελλάδα τα επόμενα δύο χρόνια, ενώ προ της κρίσης, ήταν στο 19%.
Αντίστοιχα, "εξαιρετικό ενδιαφέρον" δηλώνει ένα 5%, από 12% προ της κρίσης.

Ανατρέχοντας τα ερωτήματα της έρευνας σταθήκαμε σε αυτό που καλεί τους ερωτηθέντες να περιγράψουν με τρεις λέξεις την εικόνα της Ελλάδας προ της κρίσης και σήμερα, οι απαντήσεις ήταν "ευχάριστη" (pleasant) για τα πριν και "ανεύθυνη" (irresponsible) μαζί με "αγχωτική" (stressful).

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Αγορά