Η έναρξη λειτουργιας του νέου θεσμού απο το Δήμο θα γίνει την προσεχή Δευτέρα
Σ΄ ένα κόσμο που συνεχώς αλλάζει, τι δεξιότητες άραγε χρειάζεται να έχει ο πολίτης του αύριο;
Τι είναι αυτό που μπορεί να προετοιμάσει τα σημερινά παιδιά να γίνουν υπεύθυνοι πολίτες που να σέβονται και να ενδιαφέρονται τόσο για τον εαυτό τους όσο και για το περιβάλλον στο οποίο ζουν;
Με την ανάγκη να βρεθούν απαντήσεις μέσα από τα ίδια τα παιδιά, η Αντιδημαρχεία Παιδείας του Δήμου Πατρέων, το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Αχαΐας και η Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας, ενώνουν τις δυνάμεις τους για την υλοποίηση του θεσμού του Δημοτικού Συμβουλίου Παίδων.
Η έναρξη της λειτουργίας του θεσμού θα γίνει τη Δευτέρα 16/1 και Τρίτη 17/1. Σε αυτό το διήμερο εκπαιδευτικοί Στ’ τάξης και διευθυντές από δημοτικά σχολεία του Δήμου της Πάτρας θα συμμετέχουν σε Βιωματικό Σεμινάριο με σκοπό να εκπαιδευτούν για να λειτουργήσουν ως συντονιστές και εμπνευστές του συγκεκριμένου προγράμματος με του μαθητές της τάξης τους.
Στόχοι του θεσμού είναι, η εκπαίδευση των μαθητών σε προσωπικές και κοινωνικές δεξιότητες όπως η συνεργασία και η επικοινωνία, η ενίσχυση της κοινωνικής ευαισθησίας και η ανάληψη της προσωπικής ευθύνης, η ανάπτυξη πρωτοβουλιών και συνεργασιών μέσα στη κοινότητα.
Τα παραπάνω θα πραγματοποιούνται μέσα από την υλοποίηση δράσεων που θα έχουν αναλάβει οι ίδιοι οι μαθητές με τη βοήθεια του εκπαιδευτικού και με απώτερο σκοπό τη βελτίωση της ζωής τους μέσα στο σχολείο.
Για την υλοποίηση του θεσμού έχει αξιοποιηθεί η εμπειρία λειτουργίας του, τα προηγούμενα 6 χρόνια σε Δημοτικά σχολεία του πρώην Δήμου Μεσσάτιδας.
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr