Κατηγορία :Σαλάτες
Πανεύκολη και δροσερή. Θα τη λατρέψετε αν αγαπάτε τις γλυκόξινες γεύσεις.
Υλικά για τη σαλάτα
1 ματσάκι Ρόκα
1 φλυτάνι του τσαγιού σπανάκι
1φλυτζάνι του τσαγιού μωβ Λόλα
8 Ντοματίνια
5-6 Μανιτάρια
5-6 φέτες μπέικον
100 γρ. τυρί τριμμένο (κασέρι ή γραβιέρα)
Τις ποσότητες των υλικών για το μείγμα της σαλάτας μπορείτε να τις αλλάξετε και να τις προσαρμόσετε ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.
Υλικά για τη vinaigrette
½ φλυτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
¼ φλυτζάνι του τσαγιού ξύδι μπαλσάμικο
1 κουταλιά του γλυκού μουστάρδα
2 κουταλιές του γλυκού γλυκό του κουταλιού φράουλα
Αλάτι
Ροζ πιπέρι
Εκτέλεση :
Ψήνουμε το μπέικον σε αντικολλητικό τηγάνι μαζί με τα μανιτάρια.
Εναλλακτικά, εάν σας αρέσουν, τα μανιτάρια μπορείτε να τα βάλετε στη σαλάτα και ωμά κομμένα σε φέτες.
Βγάζουμε από το τηγάνι και τα αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί μέχρι να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου γιατί θα μαραθούν τα λαχανικά αν τα βάλουμε ζεστά στη σαλάτα.
Σε ένα μπολ για σαλάτα ανακατεύουμε όλα τα λαχανικά και τα ντοματίνια κομμένα στα δύο. Μόλις παγώσουν προσθέτουμε και τα μανιτάρια με το μπέικον και ανακατεύουμε πάλι.
Γενικός κανόνας για τις σαλάτες είναι πάντα να τις ανακατεύουμε καλά και να μην αφήνουμε απλώς το ένα υλικό πάνω από το άλλο για να αναδειχτούν τα αρώματα και να ενωθούν οι γεύσεις των υλικών.
Στη συνέχεια βάζουμε όλα τα υλικά για τη βινεγκρέτ στο multi και τα χτυπάμε μέχρι να έχουμε ομοιογενές μείγμα.
Περιχύνουμε τη σαλάτα και ανακατεύουμε ξανά.
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr