Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Αμαλιάδα Νάσος Νασόπουλος Τέμπη Πατρινό Καρναβάλι 2025 TRAVEL WEST FORUM 2025 ΠΑΤΡΙΝΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

MARIA'S TASTE

/

Μοχίτο, ταξίδι στην Κούβα!

Μοχίτο, ταξίδι στην Κούβα!

Κατηγορία : Κοκτέιλ Νο2

Πατρίδα του Μοχίτο είναι η Κούβα αν και μελετώνται διάφορες θεωρίες για παλαιότερη ύπαρξή του. Πιθανολογείται ότι προέρχεται από το κοκτέιλ "Mint Julep", με το οποίο μοιράζονται σχεδόν όλα τα συστατικά εκτός από το ρούμι (το Mint Julep έχει μπέρμπον) ή από το “El Draque”.

Αρχικά για την παρασκευή του χρησιμοποιήθηκε tafia ή αλλιώς aquardiente, αλκοολούχο ποτό, πρόγονος του ρουμιού αλλά πολύ σύντομα αντικαταστάθηκε από αυτό και έτσι έγινε γνωστό.

Άλλη θεωρία λέει πως εμπνευστές του Μοχίτο ήταν Αφρικανοί εργάτες σε φυτείες ζαχαροκάλαμου, που ανακάτευαν το σιρόπι ζάχαρης με αλκοόλ.

Όπως και να ‘χει το Μοχίτο γεννήθηκε την εποχή της ποτοαπαγόρευσης όπως και τα περισσότερα κοκτέιλ. Αν και ο αρχικός σκοπός ήταν να «καμουφλαριστεί» το αλκοόλ το τελικό αποτέλεσμα ήταν πέρα από κάθε προσδοκία.

Για την ονομασία του οι εκδοχές ποικίλουν. Κάποιοι λένε πως προέρχεται από την ισπανική λέξη mojadito που σημαίνει «λίγο βρεγμένο» ή από την αφρικανική λέξη “mojo” που εκφράζει το ξόρκι σε κάθε μορφή του. Για παράδειγμα mojo μπορεί να είναι ένα μικρό πουγκί με αντικείμενα για τη βασκανία, την ευημερία, την τύχη. κ.α) Mojo λεγόταν και ένα καρύκευμα φτιαγμένο από Lime που πρόσφερε σε αυτόν που το είχε πάνω του αυτοπεποίθηση.

Μέντα, ρούμι, ζάχαρη, λάιμ και σόδα, αυτό είναι τελικά το Μοχίτο (mojito). Οι κουβανοί χρησιμοποιούν δυόσμο ή yerba Buena ένα είδος μέντας που ευδοκιμεί στην Κούβα. Επίσης, η αυθεντική συνταγή αντί για κρυσταλλικά ζάχαρη έχει σιρόπι.

Μιας και άνοιξε ο καιρός, δοκιμάστε το!

Υλικά

60 ml κουβανέζικο ρούμι

1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη (ή 3 κουταλιές σιρόπι)

½ λάιμ κομμένο σε κύβους

5-6 φύλλα μέντας (ή δυόσμου)

Σόδα

Εκτέλεση

Βάζουμε στο ποτήρι τη ζάχαρη (ή το σιρόπι) με το λάιμ και τα φύλλα μέντας και τα πιέζουμε με ένα μικρό γουδί μέχρι να βγάλουν τα αρώματα τους αλλά όχι να λιώσουν εντελώς.

Προσθέτουμε πάγο, το ρούμι και τη σόδα και ανακατεύουμε.

Διακοσμούμε με μια φέτα λάιμ και 2-3 φύλλα μέντας.

Απολαύστε με σύνεση γιατί είναι γλυκό και «χτυπάει» γρήγορα.

Tips : Δοκιμάστε να τρίψετε στο μίγμα λίγο φρέσκο τζίντζερ! Είναι υπέροχο!!!

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Maria's taste