Κατηγορία : Προτάσεις για έξοδο
Το Rosa Negra είναι ένα στυλάτο και ατμοσφαιρικό bar-restaurant στην παραλία του Αιγίου.
Ο εσωτερικός χώρος είναι ζεστός, φιλικός και ιδιαίτερα κομψός με τα μαύρα τριαντάφυλλα, σήμα κατατεθέν και όνομα του εστιατορίου (rosa negra = μαύρο τριαντάφυλλο), να δεσπόζουν στους τοίχους!
Ο εξωτερικός χώρος λιτός και πολύ προσεγμένος είναι ακριβώς δίπλα στη θάλασσα, με απέραντη θέα στον Κορινθιακό.
Η κουζίνα του αποτελείται κυρίως από εμπνεύσεις της διεθνούς κουζίνας με έντονες ιταλικές πινελιές! Ξεχωρίσαμε τη σαλάτα parma, την εξαιρετική ceasars salad, φλογέρες με μοτσαρέλα και προσούτο, υπέροχες τορτίγιες με κοτόπουλο και μπέικον! Δοκιμάστε επίσης το ψημένο Μαστέλο με σουσάμι και μέλι!
Από κυρίως πιάτα, λατρέψαμε το ζουμερό Veal chop, πέννες με κοτόπουλο και μπρόκολο, λιγκουίνι με γαρίδες. Μην παραλείψετε να ολοκληρώσετε το γευστικό αυτό ταξίδι με κάποιο από τα γλυκά του καταλόγου όπως το εκπληκτικό τσηζκέικ με φρούτα του δάσους!
Το εστιατόριο διαθέτει ενημερωμένο κατάλογο κρασιού και μη διστάσετε να ζητήσετε τη συμβουλή του ευγενέστατου και διαβασμένου προσωπικού του για το συνδυασμό φαγητού – κρασιού!
Σας περιμένει κάθε βράδυ εκτός Δευτέρας. Την Κυριακή ανοίγει από το μεσημέρι.
Ο σεφ του εστιατορίου Σπύρος Ανέστης μας παραχώρησε μια συνταγή του από τον κατάλογο! Τον ευχαριστούμε και σας την παραθέτουμε!
Λιγκούίνι με γαρίδες
Υλικά
1 πακέτο λιγκουίνι (500 γρ)
15-16 γαρίδες καθαρισμένες
2 μεσαία κρεμμύδια ψιλοκομμένα
Εστραγκόν
Λίγο μπούκοβο
150 ml λευκό κρασί
1 πρέζα αλεύρι
Αλάτι
Λάδι
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα με άφθονο νερό που βράζει ρίχνουμε τα λιγκουίνι και αλάτι. Μόλις είναι έτοιμα τα σουρώνουμε.
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε λίγο λάδι και το βάζουμε στη φωτιά. Μόλις κάψει σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει λίγο και προσθέτουμε τις γαρίδες, το εστραγκόν, το μπούκοβο(με προσοχή γιατί είναι πολύ καυτερό) και το αλεύρι (για να δέσει η σάλτσα μας). Σοτάρουμε καλά και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν και αυτές.
Όταν οι γαρίδες είναι έτοιμες σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε μερικά λεπτά ακόμα μέχρι να εξατμιστούν τα πολλά υγρά. Στη συνέχεια βγάζουμε τις γαρίδες με μια τσιμπίδα από το τηγάνι και τις φυλάμε σε ένα σκεύος αφήνοντας τη σάλτσα στο τηγάνι.
Αμέσως μετά ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι τα βρασμένα λιγκουίνι και αφήνουμε για λίγο να ανακατευτούν με τη σάλτσα.
Σερβίρουμε βάζοντας από πάνω τις γαρίδες μας.
Καλή απόλαυση!
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr