Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Αμαλιάδα Νάσος Νασόπουλος Τέμπη Πατρινό Καρναβάλι 2025 TRAVEL WEST FORUM 2025 ΠΑΤΡΙΝΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

MARIA'S TASTE

/

"Πατρινό" τσηζκέικ

"Πατρινό" τσηζκέικ

Κατηγορία : Γλυκά Νο7

Παραλλαγή του αγαπημένου γλυκού με σως τεντούρας!

Υλικά

250γρ μπισκότα digestive

125γρ βούτυρο

1 ζαχαρούχο γάλα

1 κουτί μόρφατ

1 κουτί τυρί κρέμα 250 γρ

Χυμό ενός λεμονιού

1 λίτρο τεντούρα

3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη

1 φύλλο ζελατίνης

Εκτέλεση

Λιώνουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ. Σε ένα τηγανάκι λιώνουμε το βούτυρο και ρίχνουμε τα μπισκότα. Ανακατεύουμε να απορροφήσουν το βούτυρο και βγάζουμε από τη φωτιά.

Σε μια γυάλινη φόρμα 24-26 εκ στρώνουμε το μείγμα του μπισκότου να έχει ομοιόμορφη επιφάνεια.

Χτυπάμε στο μπλέντερ τη μόρφατ, το ζαχαρούχο γάλα, το τυρί κρέμα και το χυμό λεμόνι μέχρι να γίνει ομοιόμορφο το μείγμα και στη συνέχεια το στρώνουμε πάνω από το μπισκότο στη φόρμα. Βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 2 ώρες.

Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την τεντούρα, όχι να βράσει, και λιώνουμε μέσα τη ζάχαρη ανακατεύοντας καλά. Προσθέτουμε το φύλλο ζελατίνης και αφήνουμε μέχρι να λιώσει. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και φακελάκι ζελατίνης. Καλό είναι να κοιτάξουμε στις οδηγίες της ζελατίνης πόση ποσότητα πήζει κάθε φύλλο ή φακελάκι γιατί κάθε μία είναι διαφορετική, οπότε μπορεί να χρησιμοποιήσουμε και λιγότερη ή περισσότερη.

Προσθέτουμε το μείγμα της τεντούρας πάνω από την κρέμα μας και βάζουμε για ακόμα μία ώρα στο ψυγείο πριν σερβίρουμε.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Maria's taste