Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Αμαλιάδα Νάσος Νασόπουλος Τέμπη Πατρινό Καρναβάλι 2025 TRAVEL WEST FORUM 2025 ΠΑΤΡΙΝΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

MARIA'S TASTE

/

Κολοκυθάκια γεμιστά με γαρίδες!

Κολοκυθάκια γεμιστά με γαρίδες!

Κατηγορία : Μοντέρνα κουζίνα Νο4

Παραλλαγή των αγαπημένων μας παραδοσιακών γεμιστών. Σε αυτή τη συνταγή χρησιμοποιώ μόνο κολοκυθάκια αλλά μπορείτε πάντα να γεμίσετε και ντομάτες και πιπεριές ανάλογα με τα προσωπικά γούστα.

Υλικά

6 μεγάλα στρογγυλά κολοκυθάκια

300 γρ. γαρίδες καθαρισμένες (κρατήστε τα κεφάλια για το ζωμό)

1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο

1 φλυτζανάκι ρύζι

1 κουταλιά της σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο

1 κουταλιά της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο

2 λεμόνια

2 αβγά

1 φλυτζανάκι τσίπουρο

2 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ

Ελαιόλαδο

Αλάτι, πιπέρι

 

Εκτέλεση

Κόβουμε την πάνω μεριά από τα κολοκυθάκια και προσεκτικά μην τρυπήσουμε τα τοιχώματά τους βγάζουμε τη σάρκα τους με ένα κουταλάκι ή με το ειδικό εργαλείο αν έχουμε. Τη σάρκα την κρατάμε για τη γέμιση.

Σε μια κατσαρόλα με ένα λίτρο νερό ρίχνουμε τα κεφάλια από τις γαρίδες, αλάτι και πιπέρι και βράζουμε. Σουρώνουμε και φυλάμε στην άκρη.

Σε ένα τηγανάκι σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει και ρίχνουμε τη σάρκα από τα κολοκυθάκια αφού πριν την έχουμε ψιλοκόψει. Προσθέτουμε τις γαρίδες ψιλοκομμένες, το δυόσμο, το μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και το ρύζι, ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά και σβήνουμε με το τσίπουρο και το χυμό από ένα λεμόνι. Προσθέτουμε 100ml από το ζωμό γαρίδας και αφήνουμε να μαλακώσει λίγο το ρύζι (όχι να γίνει τελείως). Προσέχουμε να μην κολλήσει και αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό. Αφήνουμε μέχρι να «πιει» όλο το ζουμί του.

Γεμίζουμε με ένα κουτάλι τα κολοκυθάκια με το μείγμα μας.

Σε μια κατσαρόλα τοποθετούμε το ένα δίπλα στο άλλο τα κολοκυθάκια μας ρίχνουμε το ζωμό γαρίδας. Δεν πρέπει να σκεπαστούν τελείως, να φτάνει ο ζωμός λίγο κάτω από το χείλος τους. Βράζουμε για περίπου 20 λεπτά μέχρι να τρυπιέται το κολοκυθάκι. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νεράκι.

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά με σύρμα και προσθέτουμε το χυμό από ένα λεμόνι. Ρίχνουμε και το κορν φλάουερ ανακατεύοντας συνεχώς για να γίνει ομογενές το μείγμα. Με μια κουτάλα παίρνουμε σιγά σιγά το ζωμό από την κατσαρόλα και τον ρίχνουμε στο μείγμα με τα αβγολέμονο. Με προσοχή μην κόψει. Όταν μεταφέρουμε όλο το ζωμό επιστρέφουμε την έτοιμη σάλτσα μας πια στην κατσαρόλα πάνω από τα κολοκυθάκια.

Καλή απόλαυση!

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Maria's taste