Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Τέμπη TRAVEL WEST FORUM 2025 Ειρήνη Μουρτζούκου
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

MARIA'S TASTE

/

Μους λευκής σοκολάτας!

Μους λευκής σοκολάτας!

Κατηγορία : Γλυκά Νο9

Παρόλο που το λευκό είναι το χρώμα της αθωότητας, τα περισσότερα λευκά υλικά στη διατροφή μας είναι μάλλον… «αμαρτωλά»! Λευκή ζάχαρη, λευκό αλεύρι, λευκά τυριά, λευκή σοκολάτα…!

Δοκιμάστε την, αξίζει!

 

Υλικά

250 γρ λευκή σοκολάτα κομμένη σε μικρά κομμάτια

75 ml φρέσκο γάλα

350 ml κρέμα γάλακτος

1 μπαστουνάκι βανίλια

3 αυγά

Λίγες σταγόνες λικέρ αμύγδαλου ή βανίλιας

Κανέλλα σκόνη για το σερβίρισμα

 

Εκτέλεση

Σε ένα κατσαρολάκι (ή μπεν μαρί αν έχουμε) λιώνουμε τη λευκή σοκολάτα με το γάλα ανακατεύοντας συνεχώς. Προσθέτουμε και το λικέρ. Μόλις η σοκολάτα λιώσει αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.
Σχίζουμε το μπαστουνάκι της βανίλιας και με ένα μαχαίρι και αφαιρούμε προσεκτικά τους σπόρους. Τους προσθέτουμε στη λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε καλά.
Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια των αβγών. Ρίχνουμε έναν έναν στη λιωμένη σοκολάτα τους κρόκους χτυπώντας με σύρμα. Κάθε φορά που απορροφάται ο ένας, προσθέτουμε τον επόμενο.

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος στο μπλέντερ να δέσει και λίγη λίγη τη ρίχνουμε κι αυτή στο μείγμα μας.

Χτυπάμε τα ασπράδια στο μπλέντερ για λίγα λεπτά μέχρι να αφρίσουν και να έχουμε μαρέγκα. Προσθέτουμε τη μισή μαρέγκα στη μους ανακατεύοντας απαλά και αφού την απορροφήσει ρίχνουμε και την υπόλοιπη ανακατεύοντας πάλι.
Βάζουμε τη μους μας σε γυάλινο μπολ ή τη μοιράζουμε σε μπολάκια και την αφήνουμε να παγώσει στο ψυγείο για 3 τουλάχιστον ώρες.

Πασπαλίζουμε με κανέλα πριν το σερβίρισμα.

Καλή απόλαυση!

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Maria's taste