Κατηγορία : Κοκτέιλ Νο5
Το πιο γνωστό Fizz είναι το Gin Fizz. Δεν είναι όμως το μόνο! Η κατάληξη Fizz χαρακτηρίζει την παρασκευή του κοκτέιλ, τον τρόπο μίξης. To μείγμα fizz περιέχει σόδα και κάποιο ξινό υλικό (λεμόνι ή λάιμ) και μπορεί να χρησιμοποιηθεί με διάφορα αλκοολούχα σκευάσματα δίνοντάς τους το όνομά του στην κατάληξή τους. (Vodka Fizz, Whiskey Fizz κ.α).
Δεν είναι βέβαιο για το πότε δημιουργήθηκε το πρώτο fizz όμως χρονολογείται τουλάχιστον στις αρχές του 19ο αιώνα.
Παραθέτουμε τη συνταγή του Τζιν Fizz και κάποιες παραλλαγές του. Για τους γνωρίζοντες μοιάζει με το Tom Collins αλλά η παραδοσιακή διαφορά του είναι πως στο Collins χρησιμοποιείται πιο γλυκό τζιν. Θα μιλήσουμε για τα Collins σε επόμενη ανάρτηση.
Gin Fizz
80 ml τζιν
40 ml χυμό λεμόνι ή λάιμ
120 ml σόδα
1 κουταλάκι ζάχαρη
Εκτέλεση
Σε σέικερ χτυπάμε το τζιν με το χυμό λεμονιού και τη ζάχαρη πολύ καλά. Ρίχνουμε σε ποτήρι με πάγο, προσθέτουμε τη σόδα και σερβίρουμε με μια φέτα λεμονιού ή λάιμ.
Παραλλαγές :
Silver Fizz : Προσθέτουμε στο χτύπημα το ασπράδι ενός αβγού
Golden Fizz : Προσθέτουμε στο χτύπημα τον κρόκο ενός αβγού
Royal Fizz : Προσθέτουμε στο χτύπημα ένα ολόκληρο αβγό
Diamond Fizz : Αντικαθιστούμε τη σόδα με αφρώδη οίνο
Green Fizz : Προσθέτουμε στο ποτήρι λίγο λικέρ μέντας
Ramos Gin Fizz
Δημιουργήθηκε από τον Henry Ramos το 1888 στο μπαρ του εστιατορίου Meyer’s της Νέας Ορλεάνης και αποτελεί μια υπέροχη πραγματικά παραλλαγή την οποία και παραθέτουμε.
80 ml τζιν
15ml χυμό λεμόνι
15ml χυμό λάιμ
1 κουταλάκι ζάχαρη
1 ασπράδι αβγού
20 ml κρέμα γάλακτος
10 ml ανθόνερο
100 ml σόδα
Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί στο σέικερ εκτός από τη σόδα την οποία προσθέτουμε στο τέλος μαζί με πάγο.
Μην φοβηθείτε το αβγό στην κατασκευή των κοκτέιλ, δεν μυρίζει καθόλου και προσφέρει πολύ ωραία υφή.
Απολαύστε υπεύθυνα!
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr