Κατηγορία : Γλυκά Νο12
Για τους λάτρεις της κανέλλας!
Υλικά
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ
1 κουταλιά του γλυκού σόδα σε σκόνη
2 κουταλιές της σούπας κανέλα
400γρ. ζάχαρη
Χυμός από 4 πορτοκάλια
300 ml ελαιόλαδο
1 σφηνοπότηρο μπράντι ή κονιάκ
ξύσμα από 1 πορτοκάλι (προσοχή να μην είναι κερωμένο)
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα και την σόδα. Χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη, το ελαιόλαδο, το χυμό πορτοκαλιού, το μπράντι και το ξύσμα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Στη συνέχεια ρίχνουμε το υγρό μείγμα μέσα στο μείγμα με το αλεύρι και ζυμώνουμε καλά. Αν είναι πολύ υγρό προσθέτουμε λίγο αλεύρι. Η ζύμη μας πρέπει να είναι μαλακή και εύπλαστη.
Τα πλάθουμε σε διάφορα σχήματα και τα βάζουμε σε ταψί στο οποίο καλό είναι να έχουμε στρώσει λαδόκολλα.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς στον αέρα για 25-30 λεπτά περίπου μέχρι να γίνουν.(ισχύει ότι σε κάθε φούρνο ο χρόνος αυτός διαφέρει, οπότε τα κοιτάμε τακτικά).
Καλή απόλαυση!
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr