Κατηγορία : Ζυμαρικά Νο6
Λιγκουίνι με μελάνι σουπιάς θα βρούμε σε όλα τα μεγάλα σούπερ μάρκετ και σε ενημερωμένα ντελικατέσσεν. Μην σας ξενίσει το μαύρο χρώμα, είναι πεντανόστιμα! Μπορούμε να τα φτιάξουμε και μόνοι μας ακολουθώντας τη συνταγή για φρέσκα ζυμαρικά και προσθέτοντας μελάνι σουπιάς.
Υλικά
500γρ λιγκουίνι με μελάνι σουπιάς
1 πράσο σε φέτες
1 κολοκύθι σε κύβους
1 καρότο σε κύβους
1 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
200γρ αρακά βρασμένο
½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1/3 ματσάκι άνιθο ψιλοκομμένο
1 ποτήρι λευκό ξηρό κρασί
100ml ζωμό λαχανικών
250ml κρέμα γάλακτος
Ελαιόλαδο
Λίγο μοσχοκάρυδο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Ρίχνουμε τα λιγκουίνι σε βραστό αλατισμένο νερό και τα αφήνουμε όση ώρα αναγράφεται στις οδηγίες τους για να είναι al dente.
Σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι σοτάρουμε όλα τα λαχανικά μαζί, εκτός από τον αρακά, με αλάτι και πιπέρι μέχρι να μαλακώσουν. Σβήνουμε με κρασί, προσθέτουμε το ζωμό και αφήνουμε να βράσουν για 15 περίπου λεπτά. (Αν χρειαστεί προσθέτουμε νεράκι).
Όταν είναι μαγειρεμένα πλέον, προσθέτουμε τον αρακά, το μαϊντανό, τον άνιθο και την κρέμα γάλακτος. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε ακόμα 3-4 λεπτά προσθέτοντας το μοσχοκάρυδο και επιπλέον αλάτι και πιπέρι εάν χρειάζεται.
Ρίχνουμε μέσα τα λιγκουίνι, ανακατεύουμε καλά, αφήνουμε 1 ακόμα λεπτό και σερβίρουμε!
Καλή απόλαυση!
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr