Κατηγορία : Γλυκά Νο28
Μια υπέροχη συνταγή από τον αγαπημένο μας Ευτύχη Μπλέτσα!
Υλικά
3 ώριμες μπανάνες
150γρ. κορν φλέικς για το πανάρισμα
1 κουτ. του γλυκού μέλι
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
1/2 κουτ. γλυκού κανέλλα
Ελάχιστο αλάτι
Σησαμέλαιο
Χυμός πορτοκαλιού
Εκτέλεση
Ρίχνoυμε τα κορν φλέικς στο μπλέντερ και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν τρίμματα. Κρατάμε λίγο από αυτό το υλικό για να πανάρουμε τους μπανανοκεφτέδες και το υπόλοιπο το ρίχνουμε σε ένα μπολ.
Ψιλοκόβουμε τις μπανάνες και τις περιχύνουμε με το χυμό πορτοκαλιού για να μην μαυρίσουν. Τις ρίχνουμε και αυτές στο μπολ. Αν θέλουμε μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μπλέντερ αλλά καλύτερα τα κομματάκια της να σπάνε στο στόμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε έξτρα γεύση και άρωμα ρίχνοντας στο μείγμα μέλι, λίγο μοσχοκάρυδο, κανέλλα και λίγο αλάτι για ενισχυτικό γεύσης.
Το μίγμα μας χρειάζεται και κάτι λιπαρό, γι αυτό ρίχνουμε μία κουταλιά σησαμέλαιο. Στην ζαχαροπλαστική προτιμούμε το σησαμέλαιο επειδή έχει πιο ελαφριά γεύση από το ελαιόλαδο. Ανάβουμε την φωτιά σε μέτρια προς δυνατή θερμοκρασία και βάζουμε πάνω ένα αντικολλητικό τηγάνι. Ρίχνουμε λίγο σησαμέλαιο και περιμένουμε να κάψει καλά. Εν τω μεταξύ ζυμώνουμε τα υλικά του μπολ για να αναμιχθούν οι γεύσεις και πλάθουμε κεφτεδάκια (εδώ θέλει χέρι!).
Τα πανάρουμε και τα τοποθετούμε μέσα στο τηγάνι. Τηγανίζουμε 3 λεπτά από κάθε πλευρά και σερβίρουμε!
Καλή απόλαυση!
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr