Κατηγορία : Παραδοσιακή κουζίνα Νο14
Ένας από τους διασημότερους ελληνικούς μεζέδες! Λέγεται πως πρωτοφτιάχτηκε στο Πήλιο. Αντλεί το όνομά του από τη δεύτερη ονομασία της πιπεριάς που είναι «Σπέντζα». Δηλαδή σημαίνει «Πιπεροφάι» με την έννοια του πικάντικου. Δοκιμάστε το και απολαύστε το με το κρασί, το τσίπουρο ή τη μπύρα σας!
Υλικά
4-5 λουκάνικα χωριάτικα σε ροδέλες
2 πιπεριές πράσινες χοντροκομμένες
1 πιπεριά κόκκινη χοντροκομμένη
2 μεσαία κρεμμύδια ξερά σε φέτες
2 σκελίδες σκόρδο στον τρίφτη
3 ντομάτες πολτοποιημένες στο multi
1 ποτήρι ξηρό κόκκινο κρασί
Ελαιόλαδο
1 πρέζα ζάχαρη
Λίγη πάπρικα, λίγο μπαχάρι
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Σε μεγάλο τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι να μαλακώσει και προσθέτουμε τις πιπεριές και το σκόρδο. Σοτάρουμε λίγο ακόμα και ρίχνουμε και τα λουκάνικα. Αφήνουμε να τηγανιστούν ελαφρά και από τις δύο πλευρές και σβήνουμε με το κρασί.
Προσθέτουμε τις ντομάτες, τη ζάχαρη, το αλάτι και όλα τα μπαχαρικά μας και αφήνουμε να βράσει και να δέσει η σάλτσα μας. Αν χρειαστεί προσθέτουμε και λίγο χλιαρό νερό.
Καλή απόλαυση!
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr