Κατηγορία : Διεθνής κουζίνα Νο10
Μια παραδοσιακή γερμανική σάλτσα που το όνομά της σημαίνει ακριβώς «σάλτσα του κυνηγού». Ξεκίνησε από τη γερμανική ύπαιθρο και πλέον τη συναντάμε στα καλύτερα εστιατόρια. Ας τη φτιάξουμε!
Υλικά
300γρ μανιτάρια champignons
200γρ μπέικον ψιλοκομμένο
2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
2 κουτ. της σούπας βούτυρο
1 ποτήρι λευκό ξηρό κρασί
200ml κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
Σοτάρουμε τα κρεμμύδια στο βούτυρο να μαλακώσουν και προσθέτουμε το μπέικον να βγάλει το λίπος του. Ρίχνουμε και τα μανιτάρια να σοταριστούν καλά κι αυτά και σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε να εξατμιστεί και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε να δέσει η σάλτσα.
Μπορούμε να συνοδεύσουμε κρεατικά, κυρίως κόκκινα ή και να τη χρησιμοποιήσουμε σε πράσινες σαλάτες αφού την αφήσουμε να κρυώσει.
Καλή απόλαυση!
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr