Κατηγορία : Παραδοσιακή κουζίνα Νο15
Ακόμα ένα από τα φαγητά που μικροί αποφεύγαμε αλλά μεγαλώνοντας εκτιμήσαμε για την απλότητα, την αγνότητα και τη νοστιμιά του! Υλικά 1 1/2 κιλό φρέσκο σπανάκι πλυμένο και χωρίς τα κοτσάνια 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο 4 - 5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα 1/3 ματσάκι ψιλοκομμένο άνηθο 1/3 φλιτζάνι ρύζι Καρολίνα 2 ντομάτες πολτοποιημένες Αλάτι, πιπέρι Ελαιόλαδο |
|
Εκτέλεση Κόβουμε το σπανάκι και το ρίχνουμε σε κατσαρόλα με νερό που βράζει. Το αφήνουμε να ζεματιστεί για 5 λεπτά και το στραγγίζουμε. Σε μια πλατιά ρηχή κατσαρόλα βάζουμε ελαιόλαδο να ζεσταθεί και ρίχνουμε το ξερό και τα φρέσκα κρεμμυδάκια και σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τη ντομάτα, αλάτι, πιπέρι, το άνηθο, το σπανάκι κι ανακατεύουμε. Απλώνουμε το μίγμα ομοιόμορφα σ' όλο τον πάτο της κατσαρόλας. Με μια ξύλινη κουτάλα κάνουμε ανοίγματα εδώ κι εκεί στο σπανάκι και βάζουμε το ρύζι μέσα σε αυτά. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για περίπου 20 λεπτά, παρακολουθώντας μην μας κολλήσει. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νεράκι. Σβήνουμε τη φωτιά, βγάζουμε το καπάκι της κατσαρόλας και σκεπάζουμε με μια βαμβακερή πετσέτα. Αφήνουμε να σταθεί για 10 λεπτά και σερβίρουμε ζεστό. Μπορούμε να πασπαλίσουμε με τυρί φέτα. Καλή απόλαυση! |
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr