Κατηγορία : Παραδοσιακή κουζίνα Νο17
Λαχταριστά, μυρωδάτα κεφτεδάκια! Εύκολο και γρήγορο πιάτο που αποτελεί που μπορούμε να σερβίρουμε και ως μεζεδάκι για το κρασί, τη μπύρα, το τσίπουρο. Ας τα φτιάξουμε!
Υλικά
1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος ή ανάμεικτος με χοιρινό (1 φορά περασμένος από τη μηχανή του κιμά)
2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί, μουσκεμένο και στυμμένο
2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια τριμμένα στον τρίφτη
1 σφηνοπότηρο ξίδι από κρασί
1 αυγό
Βασιλικός ψιλοκομμένος
Φρέσκος δυόσμος ψιλοκομμένος
Μαϊντανός ψιλοκομμένος
Ρίγανη, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Αλεύρι για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τον κιμά και τον περιχύνουμε με το ξίδι. Κάνουμε μια λακκουβίτσα στη μέση και προσθέτουμε όλα τα υλικά: ψωμί, κρεμμύδια, αυγό, μυρωδικά και αλατοπίπερο. Ζυμώνουμε το μείγμα, να ομογενοποιηθεί. Σκεπάζουμε και αφήνουμε στο ψυγείο για 30΄. Έτσι θα αρωματιστεί ο κιμάς μας.
Πλάθουμε τους κεφτέδες. Στη συνέχεια τους αλευρώνουμε και τους τινάζουμε ελαφρά. Έχουμε στο μεταξύ ζεστάνει ελαιόλαδο (τόσο όσο να καλύπτει το μισό κεφτέ όταν θα τηγανίζεται) σε φαρδύ τηγάνι και τηγανίζουμε για 3΄ από κάθε πλευρά. Αφήνουμε τους κεφτέδες σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν.
Καλή απόλαυση!
Tips : Αν σας περισσέψουν κεφτέδες την επόμενη μέρα φτιάξτε μια σάλτσα ντομάτας και ρίξτε τους μέσα για 5-10 λεπτά να γίνουν κοκκινιστοί!
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr