Κατηγορία : Μοντέρνα κουζίνα Νο25
Απλό, σύντομο και γευστικό!
Υλικά
600 γρ. μοσχαράκι κομμένο σε φέτες χτυπημένες
80 γρ. ελιές πράσινες
Μερικά καπαρόμηλα
Λίγο αλεύρι
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
40 γρ. βούτυρο
1 ποτηράκι κονιάκ
2 κουταλιές μουστάρδα
½ ποτήρι ζωμός κρέατος
Μοσχοκάρυδο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Εκτέλεση
Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι με το βούτυρο να μαλακώσει.
Αλείφουμε τις φέτες κρέατος με μουστάρδα και από τις δυο πλευρές ,τις αλευρώνουμε, τις βάζουμε στο τηγάνι με το κρεμμύδι και τις τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο και σβήνουμε με το κονιάκ.
Όταν το κονιάκ εξατμιστεί βγάζουμε τις φέτες και τις φυλάμε σε ζεστό μέρος.
Μέσα στο ίδιο τηγάνι ψιλοκόβουμε τις ελιές (αφαιρούμε το κουκούτσι) και τα καπαρόμηλα και ρίχνουμε το ζωμό. Ανακατεύομαι μέχρι να πήξει η σάλτσα. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο αλεύρι που έχουμε αραιώσει σε ελάχιστο χλιαρό νερό.
Ρίχνουμε τη σάλτσα επάνω στις φέτες κρέατος και σερβίρουμε.
Συνοδεύουμε με κόκκινο κρασί.
Καλή απόλαυση.
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr