Στο «επίκεντρο» αναμένεται να βρεθούν τα Ταμεία του ευρύτερου δημόσιου τομέα
Νέα μείωση στο εφάπαξ, επιβολή πρόσθετων εισφορών, ακόμα και αύξηση των απαιτούμενων ετών ασφάλισης, περιλαμβάνει το σχέδιο για το Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων, που θα συζητηθεί μετά τις εκλογές. Ως «αντάλλαγμα» θα υπάρξει ένταξη των εφάπαξ που εκκρεμούν στο πρόγραμμα εξόφλησης των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου, ώστε να ξεμπλοκάρει η καταβολή του βοηθήματος.
Σε μία τέτοια περίπτωση θα μπορούσε να συγκεντρωθεί ένα κονδύλι της τάξης του 1,2 δισεκατομμυρίων ευρώ, ποσό που αρκεί για τη σταδιακή καταβολή περίπου 33.000 βοηθημάτων.
Ωστόσο, για την καταβολή αυτών των χρημάτων θα απαιτηθεί η λήψη πρόσθετων μέτρων, προκειμένου να μη συνεχιστούν τα ελλείμματα.
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr