Παραδοσιακή κουζίνα
Απλοί, παραδοσιακοί και γρήγοροι! Εξαιρετικός μεζές ή και ορεκτικό!
Υλικά
5-6 ώριμες και σφιχτές ντομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 φρέσκα κρεμμύδια με τα φύλλα τους ψιλοκομμένα
½ ματσάκι φρέσκος δυόσμος ψιλοκομμένος
1/3 ματσάκι μαϊντανός
1 αυγό χτυπημένο
300γρ κεφαλοτύρι τριμμένο (ή γραβιέρα)
4-5 κουτ .σούπας αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Ελαιόλαδο
Ρίγανη, θυμάρι
Πάπρικα σκόνη (γλυκιά ή πικάντικη ανάλογα με τις προτιμήσεις μας)
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Στραγγίζουμε τις ντομάτες από τα υγρά τους. Τις βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, ξερά και φρέσκα, και τ’ ανακατεύουμε με κουτάλι για να μαραθούν απ’ την ντομάτα. Προσθέτουμε ρίγανη, θυμάρι, την πάπρικα, το δυόσμο, το μαϊντανό και μετά το τυρί, το αυγό και αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε καλά και στη συνέχεια προσθέτουμε λίγο λίγο συνεχίζοντας το ανακάτεμα και το αλεύρι μέχρι να έχουμε έναν αραιό χυμό. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και κουταλιά-κουταλιά τηγανίζουμε να ροδίσουν, περίπου 2΄-3΄ από κάθε πλευρά. Αφήνουμε τους ντοματοκεφτέδες σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν.
Καλή απόλαυση!
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr