Κατηγορία : Θαλασσινά Νο19
Αγαπημένος καλοκαιρινός μεζές τα μύδια ταιριάζουν και αναδεικνύονται πολλές διαφορετικές σάλτσες. Ας τα φτιάξουμε με μια ιδιαίτερα αρωματική!
Υλικά
1 κιλό μύδια με κέλυφος
1 σκελ. σκόρδο ψιλοκομμένη
3-4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1 κίτρινη πιπεριά σε φέτες
½ φινόκιο σε φέτες
1/2 καραφάκι ούζο
200ml κρέμα γάλακτος
1/3 ματσάκι άνιθο
2-3 φύλλα δάφνης
Ελαιόλαδο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πράσινο πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα μύδια εξωτερικά με άφθονο κρύο νερό και μια βούρτσα και αφαιρούμε τα γενάκια τους σύροντας απαλά προς τα πάνω. Τα τοποθετούμε σε μπολ με κρύο νερό, τα ξεπλένουμε, και τα στραγγίζουμε. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία 2-3 φορές μέχρι να τελικά να βγαίνει το νερό καθαρό.
Τα αφήνουμε σε κρύο καθαρό νερό για 15 λεπτά. Αν κάποιο είναι ανοιχτό το πετάμε.
Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε το φινόκιο, τα κρεμμυδάκια και την πιπεριά μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε και τον άνιθο και σβήνουμε με τη μισή ποσότητα του ούζου, χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε την κρέμα να ζεσταθεί. Προσοχή να μην βράσει γιατί μπορεί να κόψει.
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά προσθέτουμε τα φύλλα δάφνης και το σκόρδο λιωμένο.
Αφήνουμε 1-2 λεπτά να αρωματιστεί το λάδι και ρίχνουμε μέσα τα μύδια, ανακατεύουμε να πάνε παντού τα αρώματα, προσθέτουμε το υπόλοιπο ούζο και σκεπάζουμε με το καπάκι της κατσαρόλας μέχρι να αρχίσουν να ανοίγουν τα μύδια.
Μόλις δούμε ότι έχουν ανοίξει όλα τα κατεβάζουμε αμέσως από την υφή τους. Προσοχή! Αν κάποιο μύδι δεν ανοίξει το πετάμε γιατί θα είναι χαλασμένο.
Προσθέτουμε στην κατσαρόλα με τα μύδια την σάλτσα μας και ανακατεύουμε καλά για να λιώσει και να τυλίξει όλα τα μύδια.
Καλή απόλαυση!
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr