Σε ηλικία 95 ετών, είχε μόλις τελειώσει τα γυρίσματα της τελευταίας ταινίας της
Είχε μόλις τελειώσει τα γυρίσματα της ταινίας «College depts», ενώ η αμέσως επόμενη - και όπως αποδείχθηκε τελευταία- ταινία της, «Driving me crazy» βρισκόταν στο στάδιο του post production. Παρά το προχωρημένο της ηλικίας της, η αμερικανίδα ηθοποιόςΣελέστε Χολμ, που πέθανε σε ηλικία 95 ετών, παρέμενε μια ακούραστη εργάτρια της Τέχνης της την οποία υπηρετούσε από τα μέσα της δεκαετίας του 1940 στον κινηματογράφο,αναφέρει tovima.gr, έχοντας πρωτοεμφανιστεί στα μιούζικαλ του Μπρόντγουεϊ στα μέσα της αμέσως προηγούμενης!
Βέρα Νέοϋρκέζα, η Χολμ που γεννήθηκε στις 29 Απριλίου του 1917, υπήρξε μορφή στο Μπρόντγουεϊ παίζοντας σε διάφορα μιούζικαλ και θεατρικά έργα όπως τα «Μικρές γυναίκες» και «Οκλαχόμα». Η είσοδός της στον κινηματογράφο έγινε με την μουσικοχορευτική ταινία «Three little girls in blue» αλλά έναν χρόνο μετά, το 1947, ο Ελία Καζάν με τη «Συμφωνία κυρίων» ανέδειξε τις δραματικές πτυχές της ηθοποιού, γεγονός που την οδήγησε στις υποψηφιότητες των Οσκαρ αλλά και το ίδιο το βραβείο που απέσπασε στην κατηγορία του β’ γυναικείου ρόλου. Θα ακολουθούσαν δυο ακόμη υποψηφιότητες στην ίδια κατηγορία για τις ταινίες «Η δύναμις της καρδιάς» (1949) του Χέντρι Κόστερ και «Ολα για την Εύα» (1950) του Τζόζεφ Λ. Μάνκιεβιτς.
Από τη δεκαετία του 1970 και μετά η Σελέστε Χολμ ήταν αφοσιωμένη κυρίως στην τηλεόραση παίζοντας σε σειρές («Το πλοίο της αγάπης», «Falcon Crest» κτλ.) και τηλεταινίες, χωρίς ποτέ να εγκαταλείψει την μεγάλη αγάπη της, το θέατρο.
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr