Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Αμαλιάδα Νάσος Νασόπουλος Πατρινό Καρναβάλι 2025 Τέμπη ΠΑΤΡΙΝΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

MARIA'S TASTE

/

Τάρτα της Μαρίας Αντουανέτας!

Τάρτα της Μαρίας Αντουανέτας!

Κατηγορία : Γλυκά Νο42

Τη βρήκα στο internet με αυτή την ονομασία με πολύ καλά σχόλια. Είναι αυστριακή παραλλαγή της Πάστα Φλώρα. Ας τη δοκιμάσουμε, λοιπόν!

Υλικά

 

1 αυγό

2 κρόκους

300γρ. αλεύρι

150γρ. ζάχαρη

150γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία περιβάλλοντος

150γρ. αλεσμένη αμυγδαλόψιχα

80γρ. τριμμένη κουβερτούρα

1 ποτηράκι ρούμι

Ξύσμα ενός πορτοκαλιού

2 πρέζες κανέλα

2 πρέζες μοσχοκάρυδο

300γρ. μαρμελάδα από σμέουρο ή βατόμουρο

αλάτι

 

Εκτέλεση

Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη, προσθέτουμε το ξύσμα, το ρούμι και ξαναχτυπάμε. Προσθέτουμε την αμυγδαλόψιχα, το αλεύρι, το αλάτι και ζυμώνουμε. Προσθέτουμε το αυγό και τους κρόκους και ζυμώνουμε.

Όταν η ζύμη γίνει λεία και ομοιογενής προσθέτουμε την κουβερτούρα, τα μπαχαρικά και ξαναζυμώνουμε.

Αφήνουμε τη ζύμη 2 ώρες περίπου στην άκρη.

Ανοίγουμε ένα φύλλο κρατώντας λίγη στην άκρη. Βουτυρώνουμε μια φόρμα για τάρτες μεγάλη, πασπαλίζουμε με αλεύρι και στρώνουμε μέσα το φύλλο.

Το τσιμπάμε με ένα πιρούνι, το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ρίχνουμε πάνω 2 χούφτες φασόλια. Ψήνουμε τη βάση για 15 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°.

Στρώνουμε τη μαρμελάδα πάνω στη βάση, ανοίγουμε σε φύλλο την υπόλοιπη ζύμη, κόβουμε σε λωρίδες και τις βάζουμε σταυρωτά πάνω στη μαρμελάδα. Συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 20 λεπτά περίπου.

Καλή απόλαυση!



Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Maria's taste