Κατηγορία : Παραδοσιακή κουζίνα Νο25
Πολλές φορές σκεπτόμαστε τι να μαγειρέψουμε σήμερα αφού τις προηγούμενες μέρες δεν βγήκαμε για ψώνια και το μυαλό μας δεν πάει στο ντουλάπι μας όπου οπωσδήποτε θα υπάρχει κριθαράκι.
Τη συνταγή μας την έδωσε η φίλη μας η κα Στέλλα που η μητέρα της ήτανε Σμυρνιά και την ευχαριστούμε πολύ! Είναι απλή, μυρωδάτη και χορταστική!
Υλικά
½ κιλό κριθαράκι ( χονδρό)
4-5 ντομάτες, φρέσκες, ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
2-3 κρεμμύδια περασμένα από τον τρίφτη
2-3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 ½ φλυτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
150 γρ. τριμμένο κεφαλοτύρι
1 ½ λίτρο ζωμό κρέατος
Λίγη ζάχαρη
Μπαχάρι, κανέλλα, γαρίφαλλο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε τις ντομάτες, τη ζάχαρη, όλα τα μπαχαρικά μας και τα αφήνουμε να πάρουν μια δυο βράσεις μέχρι να δέσουν.
Προσθέτουμε το κριθαράκι, το ζωμό και τα αφήνουμε να βράσουν για περίπου μισή ώρα
Σερβίρουμε το κριθαράκι ζεστό με το τριμμένο κεφαλοτύρι.
TIPS
Αν θέλουμε μπορούμε να αντικαταστήσουμε το ζωμό με νερό.
Αν θέλουμε λίγο πριν βράσει το κριθαράκι, το βγάζουμε από την κατσαρόλα, το βάζουμε σε πυρέξ, πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί και το βάζουμε σε δυνατό φούρνο να ψηθεί για περίπου 10 λεπτά.
Καλή απόλαυση!
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr