Κατηγορία : Ζυμαρικά Νο16
Μια εύκολη και ελαφριά συνταγή για ζυμαρικά που θα λατρέψετε!
Υλικά
500 γραμμάρια βίδες
2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 ποτήρι ξηρό λευκό κρασί
1 1/2 φλιτζάνι μείγμα τριμμένων τυριών (κεφαλοτύρι, γκούντα, ένταμ, παρμεζάνα κ.α)
2 κεσεδάκια γιαούρτι
1/3 ματσάκι άνιθο ψιλοκομμένο (χωρίς τα κοτσάνια)
Ελαιόλαδο
Πάπρικα, πιπέρι καγιέν
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πράσινο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνουμε τα ζυμαρικά μας και τα βράζουμε al dente. (δείτε οδηγίες στη συσκευασία). Σουρώνουμε και τα «καίμε» με λίγο ελαιόλαδο ή βούτυρο στην κατσαρόλα μας.
Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά στις πρώτες «σκάλες» και ρίχνουμε το γιαούρτι και το τυρί. Ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα μας και προσθέτουμε τον άνιθο και τα μπαχαρικά μας. Προσθέτουμε τις βίδες, ανακατεύουμε απαλά να πάει η σάλτσα παντού και σερβίρουμε.
Καλή απόλαυση!
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr