Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Αμαλιάδα Νάσος Νασόπουλος Πατρινό Καρναβάλι 2025 Τέμπη ΠΑΤΡΙΝΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Αχαϊα: Κοντά στη δημιουργία Κέντρου Κράτησης μεταναστών στην περιοχή η κυβέρνηση - Ανοικτή η προοπτική του πλωτού Κέντρου

Αχαϊα: Κοντά στη δημιουργία Κέντρου Κράτ...

Δείτε ποιος είναι ο σχεδιασμός του Υπουργείου

Τη δημιουργία τουλάχιστον δέκα κέντρων σε όλη την Ελλάδα προβλέπει ο κοινός σχεδιασμός των υπουργείων Προστασίας του Πολίτη και Αμυνας. Στη συνεργασία δημάρχων προσβλέπει ο Νίκος Δένδιας.

Προς αναζήτηση παλαιών στρατοπέδων που με μικρές μετατροπές μπορούν γρήγορα να μετατραπούν σε κέντρα κράτησης μεταναστών βρίσκεται το υπουργείο Δημόσιας Τάξης. Σύμφωνα με πηγές του «Εθνους», ο υπουργός Νίκος Δένδιας έχει ήδη εξασφαλίσει τη συνεργασία του υπουργείου Εθνικής Αμυνας και έχει ήδη παραλάβει λίστα με τα υποψήφια στρατόπεδα από το Γενικό Επιτελείο Στρατού.

Παρόλο που η διαδικασία χωροθέτησης βρίσκεται σε εξέλιξη, οι πληροφορίες κάνουν λόγο για περισσότερα από 10 στρατόπεδα, τα οποία βρίσκονται διάσπαρτα σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, χωροθέτηση κέντρων κράτησης -μέχρι πρότινος τα αποκαλούσαν χώρους «κλειστής φιλοξενίας»- προβλέπεται σε Θράκη, Θεσσαλία, Πελοπόννησο, ενώ ένα τουλάχιστον κέντρο λέγεται ότι θα κατασκευαστεί στα όρια του νομού Αττικής.

Σε ό,τι αφορά στην Πάτρα απογευματινές πληροφορίες του thebest.gr αναφέρουν ότι συζητείται ακόμη το ενδεχόμενο πλωτού Κέντρου Κράτησης ενώ οι ίδιες πληροφορίες λένε ότι δεν έχει γίνει έως τώρα συζήτηση για κανένα πιθανό χώρο, ούτε για την ΜΟΜΑ, φυσικά, όπως συζητείται.

Το θέμα συζητήθηκε μεταξύ του Ν. Δένδια και του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη σε συνάντηση που είχαν πρόσφατα στο υπουργείο. Ως επικρατέστεροι φέρονται να έχουν προκριθεί δύο χώροι στις δυτικές συνοικίες της Αθήνας.

Το θέμα βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα των προτεραιοτήτων του υπουργείου, καθώς η αστυνομική επιχείρηση «Ξένιος Ζευς» συνεχίζεται και επεκτείνεται και σε άλλες περιοχές της χώρας, όπως η Πάτρα.

Οι επιτελείς επιθυμούν να υπάρχουν χώροι στους οποίους θα κρατούνται οι μετανάστες που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις φιλοξενίας στην Ελλάδα μέχρι να απελαθούν.

Ανώτατος αξιωματούχος του υπουργείου δήλωσε στο «Εθνος» ότι στόχος είναι μέχρι τον Δεκέμβριο η συνολική δυναμικότητα των χώρων κράτησης μεταναστών να έχει ξεπεράσει τις 8.000 θέσεις.

Το υπουργείο φαίνεται να εξετάζει και την εκδοχή δημιουργίας πλωτού κέντρου κράτησης μεταναστών κατα τα πρότυπα της Ολλανδίας έστω και αν αυτή η προοπτική για την ώρα είναι σχετικά αποδυναμωμένη. Το θέμα είχε αναδείξει το thebest.gr

Διαβάστε εδώ σχετικό ρεπορταζ

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις