Κατηγορία : Παραδοσιακή κουζίνα Νο25
Μια υπέροχη πίτα που μας έδωσε η γειτόνισσα και αγαπημένη φίλη Μαρία Παπανδρέου. Νωρίτερα μας την είχε φτιάξει και γλείφαμε τα δάχτυλά μας. Δοκιμάστε τη!
Υλικά
6 χωριάτικα φύλλα
1.200γρ κολοκυθάκια περασμένα στον τρίφτη
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
500γρ φέτα
¼ φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο + λίγο ακόμα για το άλειμμα των φύλλων
3 αυγά χτυπημένα σε ένα μπολ
½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Τοποθετούμε τα τριμμένα κολοκυθάκια σε σουρωτήρι, τα αλατίζουμε και τα αφήνουμε να βγάλουν τα υγρά τους.
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια να σοταριστούν και αυτά ελαφρά και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Στη συνέχεια ρίχνουμε τον άνηθο, το τυρί και τα αβγά και ανακατεύουμε καλά μέχρι να έχουμε ομογενές μείγμα.
Λαδώνουμε ένα ταψί (Νο36)και στρώνουμε τα δύο πρώτα φύλλα. Τα λαδώνουμε και ρίχνουμε από πάνω τη μισή γέμιση. Στη συνέχεια στρώνουμε άλλο ένα φύλλο, το λαδώνουμε και τοποθετούμε από πάνω την υπόλοιπη γέμιση. Τέλος στρώνουμε ένα ένα τα υπόλοιπα τρία φύλλα λαδώνοντας το καθένα ξεχωριστά και ραντίζουμε με λίγο νεράκι το έκτο και τελευταίο φύλλο.
Χαράζουμε σε κομμάτια την πίτα μας και ψήνουμε στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις για περίπου μία ώρα.
Καλή απόλαυση!
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr