Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Τέμπη TRAVEL WEST FORUM 2025
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

MARIA'S TASTE

/

Πανακότα, η παραδοσιακή συνταγή!

Πανακότα, η παραδοσιακή συνταγή!

Κατηγορία : Γλυκά Νο54

Η πανακότα προέρχεται από την Ιταλία και το όνομά της σημαίνει μαγειρεμένη κρέμα. Είναι ένα νόστιμο και δροσερό γλυκό ( όχι πολύ γλυκό). Μπορεί το καλοκαίρι να πέρασε, η γνώμη μου όμως είναι ότι μια πανακότα, μετά από ένα καλό γεύμα (Χειμώνα , Καλοκαίρι ) μαζί με ένα ανάλογο λικέρ είναι ότι πρέπει. Σε παλιότερη ανάρτηση έχουμε δει συνταγή με γιαούρτι, ας δούμε και την παραδοσιακή.

Υλικά

300 γρ. κρέμα γάλακτος

1 φλιτζάνι τσαγιού φρέσκο γάλα, όχι εβαπορέ

1φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη

4-5 φύλλα ζελατίνης

2 κουτ. γλυκού χυμό πορτοκαλιού

1 βανίλια

Εκτέλεση

Μαλακώνουμε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό

Επάνω στη φωτιά σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε και ανακατεύουμε την κρέμα γάλακτος, το γάλα και τη ζάχαρη.

Πριν βράσουν ρίχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά μέχρι να έχουμε ομογενές μείγμα.

Βάζουμε την κατσαρόλα μέσα σε κρύο νερό και αφήνουμε να κρυώσει.

Αδειάζουμε σε μπολάκια και τα βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να στερεοποιηθούν,2-3 ώρες.

Tips

Προσοχή να διαλυθεί καλά η ζελατίνη

Η πανακότα  δεν τοποθετείται σε με μεγάλο μπολ, αλλά σε μπολάκια όπως η κρέμα καραμελέ.

Η κρέμα δεν πήζει με το βράσιμο.

Για να ξεφορμάρετε την κρέμα , βάλτε τα μπολάκια σε ζεστό νερό.

Η κρέμα σερβίρεται με σιρόπι σοκολάτας, καραμέλας, γλυκό του κουταλιού ή και φρέσκα φρούτα.

Καλή απόλαυση!

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Maria's taste