Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Αμαλιάδα Νάσος Νασόπουλος Πατρινό Καρναβάλι 2025 Τέμπη ΠΑΤΡΙΝΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

MARIA'S TASTE

/

Σπαγγέτι με μπέικον, μανιτάρια και κρέμα!

Σπαγγέτι με μπέικον, μανιτάρια και κρέμα!

Κατηγορία : Ζυμαρικά Νο19

Μια γρήγορη και εύκολη συνταγή για όταν δεν έχουμε πολύ χρόνο αλλά θέλουμε πολύ γεύση!

Υλικά

1 πακέτο (500γρ) σπαγγέτι (ή άλλο ζυμαρικό της αρεσκείας μας)

400ml κρέμα γάλακτος (μπορεί να είναι και light)

1 μικρό ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο πολύ ψιλοκομμένη

8 φέτες μπέικον

10 μικρά λευκά μανιτάρια φρέσκα κομμένα σε φέτες (ή 1 κονσέρβα)

1 ποτήρι λευκό ξηρό κρασί

Ελαιόλαδο (ή βούτυρο)

Μπαχάρι, μοσχοκάρυδο

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε κατσαρόλα (ή ειδικό σκεύος) με νερό που βράζει ρίχνουμε αλάτι και τα ζυμαρικά μας. Τα μαγειρεύουμε al dente και τα καίμε σε λίγο ελαιόλαδο ή βούτυρο.

Σε ένα κατσαρολάκι ή βαθύ τηγανάκι σοτάρουμε το μπέικον μέχρι να ψηθεί. Δεν χρειάζεται ελαιόλαδο γιατί θα βγάλει το λίπος του. Το βγάζουμε από το σκεύος και το φυλάμε στην άκρη. Στο ίδιο σκεύος ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι να γυαλίσει και προσθέτουμε το σκόρδο να μαλακώσει και αυτό. Ρίχνουμε και τα μανιτάρια (αφού τα έχουμε στραγγίσει καλά) αλάτι, πιπέρι, μπαχάρι και μοσχοκάρυδο.  Αφήνουμε να ροδίσουν και να πιουν τα υγρά τους και σβήνουμε με το κρασί. Περιμένουμε να εξατμιστεί, χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε την κρέμα. Μόλις ζεσταθεί είναι έτοιμη, δεν θέλουμε να βράσει.

Περιχύνουμε τα ζυμαρικά μας είτε στην κατσαρόλα τους είτε σε κάθε πιάτο ξεχωριστά.

Καλή απόλαυση!

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Maria's taste