Κατηγορία : Γλυκά Νο58
Έχουμε δει σε προηγούμενη ανάρτηση την παραδοσιακή συνταγή της πανακότας που είναι λευκή. Ας τη δοκιμάσουμε και με σοκολάτα, ιδανική συνταγή για τους αμετανόητους λάτρεις του «μαύρου πειρασμού».
Υλικά
200γρ μαύρη σοκολάτα
2 φύλλα ζελατίνη
200ml γάλα
250ml κρέμα γάλακτος
100γρ ζάχαρη
1 κλωναράκι βανίλια (αν δεν έχουμε κλωνάρι, βάζουμε ένα φακελάκι σε σκόνη)
Εκτέλεση
Κόβουμε τη σοκολάτα σε κομμάτια και τη λιώνουμε σε μπεν μαρί.
Μουλιάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό για 5 λεπτά.
Ρίχνουμε σε κατσαρόλα το γάλα, την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη, τη βανίλια και τα βάζουμε στη φωτιά να πάρουν μια βράση
Σουρώνουμε το μίγμα μέσα στη σοκολάτα και ανακατεύουμε καλά. (Δεν χρειάζεται να σουρώσουμε αν δεν έχουμε βάλει κλωνάρι βανίλιας)
Στραγγίζουμε τις ζελατίνες, τις ρίχνουμε στο μείγμα μας και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί.
Τοποθετούμε το μίγμα σε φορμάκια πανακότας (ή κρέμας καραμελέ, ή αν δεν έχουμε σε χαμηλά ποτήρια)
Τοποθετούμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες να στερεοποιηθεί το μείγμα μας.
Σερβίρουμε με φρούτα ή σιρόπι της αρεσκείας μας.
Καλή απόλαυση!
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr