Κατηγορία : Μοντέρνα κουζίνα Νο36
Το στιφάδο το έχουμε συνδυάσει με το κουνέλι ή και με κάποια άλλα είδη κρέατος. Σήμερα θα το δούμε με τόνο! Είναι πολύ εύκολη και πρωτότυπη συνταγή και θα εκπλήξει την οικογένεια και τους καλεσμένους σας. Μας την έδωσε η γειτόνισσα και αγαπημένη φίλη Μαίρη Οικονόμου και την ευχαριστούμε πολύ!
Υλικά
4 κονσέρβες τόνου σε νερό
1,5 κιλό κρεμμυδάκια για στιφάδο
5-6 μεγάλες ώριμες ντομάτες στον τρίφτη (ή αντίστοιχα έτοιμο τοματοχυμό)
1 ποτήρι κόκκινο ξηρό κρασί
1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
Δεντρολίβανο
1 δαφνόφυλλο
Ελαιόλαδο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια. Μόλις ροδίσουν σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά. Προσθέτουμε τη ντομάτα, τη ζάχαρη, το δεντρολίβανο, το δαφνόφυλλο, αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε μέχρι να μαλακώσουν τα κρεμμύδια (όχι να διαλυθούν) και να δέσει η σάλτσα. Πέντε λεπτά πριν σβήσουμε προσθέτουμε τον τόνο μας στραγγισμένο και ανακατεύουμε απαλά.
Σερβίρουμε με ζυμαρικά, πιλάφι ή και πατάτες τηγανητές.
Καλή απόλαυση!
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr