Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Τέμπη TRAVEL WEST FORUM 2025
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αναβαθμίζεται το ΣΕΠΕ

Αναβαθμίζεται το ΣΕΠΕ

Έρχεται νομοσχέδιο στη βουλή

Την ενίσχυση του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας (ΣΕΠΕ) σε προσωπικό και μέσα (με αυτοκίνητα, έξοδα κίνησης για τους επιθεωρητές κ.α.) θα προβλέπουν νομοθετικές ρυθμίσεις σε νομοσχέδιο που θα κατατεθεί μέσα στον Δεκέμβριο, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Εργασίας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, στη Βουλή.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Μπάρκα για το ΙΚΕΑ - για το οποίο ο βουλευτής ανέφερε ότι παρότι κερδοφόρα επιχείρηση «εκβιάζει για ατομικές συμβάσεις και προχωρά σε μειώσεις μισθών και απολύσεις» -, ο υφυπουργός είπε ότι μόνο μέσω του ΣΕΠΕ μπορεί να ασκεί έλεγχο το υπουργείο Εργασίας. Και με αφορμή αυτό, ο κ. Παναγιωτόπουλος ανέφερε ότι το υπουργείο επεξεργάζεται νομοθετικές ρυθμίσεις για την αναβάθμιση του Σώματος.

Πάντως, ως προς το θέμα του ΙΚΕΑ ενημέρωσε ότι η εταιρεία έχει δηλώσει πως δεν έχει κάνει απολύσεις, αλλά έχει προχωρήσει σε μειώσεις μισθών και δεσμεύτηκε ότι δεν θα προβεί μέχρι τέλος του έτους σε απολύσεις.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις