Κατηγορία : Ζυμαρικά Νο23
Όταν ακούμε μακαρόνια με κιμά το μυαλό μας έχει συνηθίσει να πηγαίνει σε κοκκινιστή σάλτσα. Κι όμως αξίζει να τη δοκιμάσουμε και λευκή, με κρέμα.
Υλικά
1 πακέτο σπαγγέτι Νο6 (ή σύμφωνα με τις προτιμήσεις μας)
500γρ κιμά της αρεσκείας μας
3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη (προαιρετικά)
400γρ κρέμα γάλακτος (μπορούμε και με χαμηλά λιπαρά)
1 ποτήρι ξηρό λευκό κρασί
Ελαιόλαδο
Μαϊντανό ψιλοκομμένο
Μπαχάρι, μοσχοκάρυδο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε βαθιά κατσαρόλα με νερό που βράζει ρίχνουμε αλάτι και ρίχνουμε τα ζυμαρικά μας να μαγειρευτούν al dente. Τηρούμε το χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία. Σουρώνουμε και τα σοτάρουμε ελαφρά με λίγο λάδι (ή μια κουταλιά βούτυρο).
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε τον κιμά μαζί με τα κρεμμυδάκια και την πιπεριά. Μόλις ροδίσει καλά ο κιμάς σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε αλάτι και τα υπόλοιπα μπαχαρικά και αφήνουμε μέχρι να πιει τα υγρά του. Προσθέτουμε νερό και βράζουμε μέχρι να γίνει ο κιμάς μας (περίπου 30 λεπτά). Αν χρειαστεί προσθέτουμε νερό (ή και ζωμό αν έχουμε) για να μην κολλήσει.
Όταν έχει γίνει ο κιμάς ρίχνουμε το μαϊνταό και την κρέμα γάλακτος, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε 8-10 λεπτά ακόμα να ζεσταθεί η κρέμα μας (δεν χρειάζεται να βράσει.
Σερβίρουμε ζεστό, αν θέλουμε με τριμμένο τυρί της αρεσκείας μας.
Καλή απόλαυση!
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr