Κατηγορία : Μοντέρνα κουζίνα Νο38
Ένα εύκολο στην προετοιμασία του πιάτο τόσο για το καθημερινό όσο και για ένα γιορτινό τραπέζι.
Υλικά
800γρ χοιρινό (σπάλα) κομμένο σε λεπτές λωρίδες
2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 πράσινες πιπεριές σε λωρίδες
10 καστανά μανιτάρια σε φέτες
Φυλλαράκια δυόσμου ψιλοκομμένα
2 ποτήρια λευκό ξηρό κρασί
2 κουτ. σούπας βούτυρο (ή μαργαρίνη)
Ελαιόλαδο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρέας μας πολύ καλά από όλες τις πλευρές σχεδόν μέχρι να ψηθεί.
Αφαιρούμε από το τηγάνι και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια και τις πιπεριές μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε και τα μανιτάρια και αφήνουμε να σοταριστούν και αυτά. Ρίχνουμε το κρέας, ανακατεύουμε και σβήνουμε με το ένα ποτήρι κρασί και αφήνουμε να πιει τα υγρά του και να έχει γίνει καλά το κρέας μας. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό ή ζωμό.
Όταν είναι έτοιμο, αφαιρούμε όλα τα υλικά από το τηγάνι, αλλά αφήνουμε το ζουμί που έχει δημιουργηθεί. Χωρίς να χαμηλώσουμε τη φωτιά προσθέτουμε το άλλο ποτήρι κρασί, το βούτυρο και το δυόσμο και ανακατεύουμε απαλά να δέσει η σάλτσα μας.
Περιχύνουμε το φαγητό μας και σερβίρουμε με πιλάφι.
Καλή απόλαυση!
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr