O στρατός των ΗΠΑ στο Ιράκ χρησιμοποιούσε τραγούδια του συγκροτήματος για να "σπάσει" τους κρατούμενους
Μέχρι σήμερα είχαμε ακούσει για πολλούς μεθόδους βασανισμού, αλλά μάλλον αυτός είναι ο πιο περίεργος. Όπως έγινε γνωστό ο στρατός των ΗΠΑ στο Ιράκ χρησιμοποιούσε τραγούδια των Metallica προκειμένου να βασανίζει τους κρατούμενους!
Ένας από τους πεζοναύτες, που συμμετείχε στην ομάδα που σκότωσαν τον Οσάμα Μπιν Λάτεν αποκάλυψε στο "Esquire" ότι έπαιζαν κομμάτια του metal συγκροτήματος πολύ δυνατά, προκειμένου να σπάσουν την ψυχολογία των αιχμαλώτων.
«Όταν έγινε γνωστό το όλο θέμα οι Metallica μας έστειλαν επιστολή και ζήτησαν να μην χρησιμοποιούμε τα τραγούδια τους, επειδή ως συγκρότημα δεν είναι υπέρ της βίας» είπε ο πεζοναύτης και συμπλήρωσε:
«Μα έχουν βγάλει ένα άλμπουμ που λέγεται “Kill’ Em All”. Πλάκα μας κάνουν;».
Τελικά τη λύση ήρθαν να δώσουν οι Demon Hunter, οι οποίοι δεν είχαν πρόβλημα να χρησιμοποιούνται τα κομμάτια τους ως μέθοδο βασανισμού.
Μάλιστα έστειλαν στους πεζοναύτες ένα δέμα με τα CD τους, αλλά και κονκάρδες τους.
«Φόραγα την κονκάρδα των Demon Hunter όλο το διάστημα που ψάχναμε τον Μπιν Λάντεν» συμπλήρωσε ο πεζοναύτης.
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr