Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Τέμπη TRAVEL WEST FORUM 2025
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Εντοπίστηκε και στην Βουλγαρία αλογίσιο κρέας

Εντοπίστηκε και στην Βουλγαρία αλογίσιο κρέας

Σε τέσσερα δείγματα τροφίμων

Σε τέσσερα δείγματα τροφίμων που ελήφθησαν από δύο μεταποιητικές βιομηχανίες της Βουλγαρίας εντοπίστηκε DNA αλόγου, όπως ανακοίνωσε η Υπηρεσία Ασφάλειας Τροφίμων της χώρας (BFSA).

Η Υπηρεσία ελέγχει τους προμηθευτές και τους υπόλοιπους πελάτες των δύο εταιρειών, προκειμένου να έχει μια πλήρη εικόνα της διατροφικής αλυσίδας, στην οποία κυκλοφορούν τα τρόφιμα.

Έπειτα από το ξέσπασμα του διατροφικού σκανδάλου με το κρέας αλόγου που βρέθηκε σε συσκευασίες τροφίμων έναντι βόειου κρέατος, οι αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης συνέστησαν στα κράτη - μέλη της ΕΕ να πραγματοποιήσουν ελέγχους στα τρόφιμα για να αντιμετωπιστεί το θέμα. Η Βουλγαρία πρέπει να υποβάλλει 100 δείγματα τροφίμων σε ελέγχους DNA μέχρι το τέλος του Μαρτίου.

Η BFSA απέστειλε την πρώτη παρτίδα των 25 δειγμάτων σε γερμανικό εργαστήριο, στις αρχές του Μαρτίου και αναμένει τα αποτελέσματα.

Όλες οι ποσότητες των ύποπτων προϊόντων αποσύρονται άμεσα από την αγορά, καθώς η σήμανσή τους είναι πλαστή και παραπλανητική, τονίζεται στην ανακοίνωση της BFSA.

Η BFSA θα αποστείλει ειδοποίηση στα κράτη - μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές (RASFF).

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις