Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Τέμπη TRAVEL WEST FORUM 2025
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Έκθεση: Η τέχνη της κεραμικής

Έκθεση: Η τέχνη της κεραμικής

Στην Chili Αrt Gallery στην Αθήνα

Η τέχνη σαν χειρονομία και όχι σαν αντικείμενο. Αυτό νιώθει ο θεατής βλέποντας τα κεραμικά της Νορβηγίδας κεραμίστριας Idun Lisbet Storrud , της οποίας η ατομική έκθεση εγκαινιάζεται στην Chili Αrt Gallery την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011.

Ο κόσμος έχει συνηθίσει στις «γυαλιστερές» επιφάνειες, στα θερμά φανταχτερά χρώματα, στην τυποποιημένη διάπλαση της φόρμας , όταν σκέφτεται την κεραμική τέχνη.

Όμως η κεραμική δουλειά της Idun Lisbet κατάργησε το είδωλο της παραστατικής τέχνης. Συνέθεσε σε ασπρόμαυρη εικόνα την κλίμακα του χρώματος κι έκανε έτσι πιο οξυδερκή το στοχαστικό αίσθημα και την ψυχική λειτουργία του θεατή.

Επιχείρησε να αποκαλύψει το γνήσιο αίσθημα που κουβαλούν τα αντικείμενα, φορτισμένα και ευαισθητοποιημένα από το αίσθημα του νου και της ψυχικής λειτουργίας του ανθρώπου.

Μεγάλη γκάμα διαστάσεων έχουν τα κεραμικά της, που περιλαμβάνονται στην έκθεσή της  αυτή. Μνημειακές διαστάσεις έως και μικρές «εσωτερικής» καταναλώσης, διάσπαρτες μέσα στο  χώρο της γκαλέρι,  σαν μία νέα ανθρώπινη γεωγραφία που όμως εμπεριέχει ένα σχέδιο ανατροπής των στερεότυπων εικόνων του κόσμου μας. Η έκθεσή της θα διαρκέσει έως και το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011. Την επιμέλεια έκθεσης έχει η Τζέννυ Τσουμπρή.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Culture