Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Τέμπη TRAVEL WEST FORUM 2025
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Α. Τσιγκρής: "Η πρώτη μάχη με τα χαράτσια κερδήθηκε"

Α. Τσιγκρής: "Η πρώτη μάχη με τα χα...

Δήλωση για την προσωρινή αναστολή των διακοπώς ρεύματος

Ο υπ. βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ Άγγελος Τσιγκρής (δικηγόρος – καθηγητής της Εγκληματολογίας) -με αφορμή την απόφαση να μην κόβει η ΔΕΗ το ηλεκτρικό ρεύμα σε όσους αδυνατούν να πληρώσουν το “ειδικό τέλος ακινήτων”- έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η Κυβέρνηση πρέπει να καταργήσει άμεσα και με νόμο την επιβολή του ειδικού τέλους στα ακίνητα.Πρόκειται για έναν κατάφορα αντισυνταγματικό φόρο, που βρίσκεται σε ευθεία αντίθεση με την κείμενη νομοθεσία και τις θεμελιώδεις αρχές του δικαίου μας.

Σε κάθε περίπτωση, στις 2 Δεκεμβρίου η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας θα αποφανθεί περί της συνταγματικότητας του νόμου που επιβάλει το συγκεκριμένο φόρο.

Η επιβολή του “ειδικού τέλους ακινήτων”, που στην ουσία αποτελεί νέο φόρο, παραβιάζει θεμελιώδεις κανόνες δικαίου που πηγάζουν από το Σύνταγμα, αλλά και διατάξεις της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Η υπέρμετρη αύξηση της φορολογικής επιβάρυνσης των πολιτών, σε συνδυασμό με τη μείωση των μισθών τους, οδηγεί σε πραγματική αδυναμία καταβολής των νέων φόρων, θίγει βάναυσα την οικονομική κατάσταση των φορολογούμενων, οδηγεί σε κατάσχεση της περιουσίας τους και προσβάλει ευθέως το Σύνταγμα και τις θεμελιώδεις αρχές του Κράτους Δικαίου…».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις