Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Λάβρος ο Πάγκαλος κατά της Γερμανίας

Λάβρος ο Πάγκαλος κατά της Γερμανίας

Θημήθηκε και το θέμα των αποζημιώσεων

Ξέσπασε κατά των Γερμανών ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης θόδωρος Πάγκαλος, ανασύροντας και το θέμα των αποζημιώσεων που οφέιλει στην Ελλάδα, η Γερμανία από τον πόλεμο του '40. «Οι Γερμανοί δεν πρέπει να ασκούν τόσο έντονη κριτική στην Ελλάδα, διότι κατά τη διάρκεια της ναζιστικής κατοχής κατέστρεψαν την ελληνική οικονομία και έσφαξαν χιλιάδες Έλληνες» είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στο ραδιόφωνο του BBC.

"Οι Γερμανοί, πήραν τα αποθέματα χρυσού από την Τράπεζα της Ελλάδος, πήραν τα ελληνικά χρήματα και δεν τα επέστρεψαν ποτέ. Κάποια στιγμή πρέπει θα πρέπει να τεθεί αυτό το ζήτημα" είπε προσθέτοντας ότι περισσότεροι από 300 χιλιάδες Έλληνες πέθαναν από την πείνα κατά τη διάρκεια του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου, ενώ χιλιάδες ακόμη σκοτώθηκαν σε αντίποινα των ναζιστικών δυνάμεων.

Η σημερινή ηγεσία της Ε.Ε δεν είναι του διαμετρήματος των πολιτικών της δεκαετίας του 1980, τόνισε ο κ.Πάγκαλος, χαρακτηρίζοντας την ως "πολύ φτωχή".

Σε ερώτηση για το κατά πόσο η Ελλάδα «μαγείρεψε» τα βιβλία της, απάντησε ότι όλοι το έκαναν, λέγοντας ότι τα στατιστικά στοιχεία της Ιταλίας είναι ακόμη πιο "ανακριβή".

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις