Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Όλο το παρασκήνιο της συμπόρευσης Λοβέρδου-Βενιζέλου

Όλο το παρασκήνιο της συμπόρευσης Λοβέρδ...

της Ειρήνης Σαββοπούλου

Η… συμπόρευση των παιδιών του Τσάτσου, Λοβέρδου-Βενιζέλου δεν έπεσε κεραυνός εν αιθρία στα ΠΑΣΟΚικά γραφεία. Ήταν μια κίνηση που «χτιζόταν» τουλάχιστον το τελευταίο 10ημερο και στην πολιτική σκακιέρα φίλοι και αντίπαλοι έφτιαχναν τις στρατηγικές τους.Κάποιοι μάλιστα δηλώνουν τώρα ότι το είχαν προβλέψει, ενώ ακόμη και η ψηφοφορία της περασμένης εβδομάδας για τα φαρμακεία που χαρακτηρίστηκε ήττα του Λοβέρδου, εκεί οδηγούσε, ότι δηλαδή τα «παιδιά του Τσάτσου» δεν θα ήταν τελικά απέναντι.

Στο όνομα της ενότητας του ΠΑΣΟΚ, γίνονταν στο παρασκήνιο πολλές συζητήσεις, με πολλούς υπουργούς , όπως ο Κώστας Σκανδαλίδης και ο Δημήτρης Ρέππας. Μάλιστα  ο τελευταίος, όπως λένε οι πληροφορίες είχε μιλήσει και με τον Γιώργο Παπανδρέου, ενώ η άποψη του είναι πως «εάν συμφωνήσουν όλοι οι κορυφαίοι μπορεί το ΠΑΣΟΚ να πάει με έναν υποψήφιο.» Ο δε υπουργός αγροτικής ανάπτυξης πυροδότησε την επίσπευση των εξελίξεων βάζοντας θέμα κενού εξουσίας με την πρόταση του για εκλογή αρχηγού από την Κ.Ο.

Λοβερδος-Βενιζέλος λίγο πριν μπουν στην τελική ευθεία της ανακοίνωσης των προθέσεων τους, επικοινώνησαν  με κορυφαίους υπουργούς της κυβέρνησης. Από τους πρώτους που πήραν ήταν ο Γιάννης Ραγκούσης, ως έναν εκ της πρώην τελικά, τρόικας.

«Επιφυλάσσομαι», είπε στον Βαγγέλη Βενιζέλο, καθώς ο αναπληρωτής ΥΠΕΘΑ αν και είχε …συμπορευθεί με τον Ανδρέα Λοβέρδο, δεν συνέβαινε το ίδιο με τον Βαγγέλη Βενιζέλο. Μάλιστα ο Γιάννης Ραγκούσης, δεν κρύβει την καχυποψία του για καταστρατήγηση του καταστατικού, στη λογική του εάν υπάρξει τελικά ένας υποψήφιος, δεν θα υπάρχει και λόγος εκλογής από τη βάση, γνωρίζοντας καλά ότι αυτό ήταν το αγαπημένο σενάριο του Βαγγέλη.

Μάλιστα όπως δήλωσε στο briefing news, τις επόμενες ημέρες θα δημοσιοποιήσει τις απόψεις τους, ενώ και η Άννα Διαμαντοπούλου μέσω συνεργατών της το μόνο που διέρρεε ήταν η μη έκπληξη της, χωρίς να αποκαλύπτει τι είπε στην τηλεφωνική συνομιλία που είχε και η ίδια με τον υπουργό οικονομικών.

Εκείνο που αναμένεται να ξεκαθαρίσει τις επόμενες ημέρες, είναι τι θα πράξουν οι λεγόμενοι προεδρικοί  οι οποίοι είναι μοιρασμένοι και διχασμένοι. Ποιος θα διεκδικήσει τις ψήφους των υποστηρικτών του Παπανδρέου, ποιος θα είναι ο άλλος πόλος απέναντι στο δίδυμο.

Μεγάλη κινητικότητα παρουσιάζει τις τελευταίες ημέρες και ώρες το γραφείο της Λούκας Κατσέλη, η οποία δεν έχει κρύψει την επιθυμία της να μπει στην κούρσα διαδοχής, έχοντας μάλιστα και πολύ καλές σχέσεις με την οικογένεια Παπανδρέου.

Η πρώην υπουργός δήλωσε στο briefing news «θα είμαι παρούσα στην ανάδειξη της εναλλακτικής πρότασης» προαναγγέλλοντας ουσιαστικά την υποψηφιότητα της. Θα μπει όμως αυτή μπροστά, ή την ηγεσία θα διεκδικήσει ο Χρήστος Παπουτσής, ή ο Χάρης Καστανίδης;

Εκείνος που δεν μίλησε ακόμη είναι ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης οι κινήσει του οποίου λειτουργούσαν υπέρ του υπουργού οικονομικών .

Πάντως πολλοί είναι οι βουλευτές που εκτιμούν πως η…συμπόρευση Λοβέρδου-Βενιζέλου θα αποσυμπιέσει την ένταση στην Κ.Ο. «ανακουφίζει»,  «φιλί της ζωής» είναι μερικές από τις φράσεις που μας είπαν. Ωστόσο κανείς δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να εκδηλωθεί κίνηση αμφισβήτησης του Γιώργου Παπανδρέου, από βουλευτές επαναφέροντας την πρόταση του Κώστα Σκανδαλίδη.

Ο ίδιος ο πρώην πρωθυπουργός έμαθε τα νέα της ανακοίνωσης, γιατί σαν κίνηση την γνώριζε, στο Ισραήλ, ενώ η Ιπποκράτους απέφυγε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο. Υπενθύμιζαν ωστόσο συνεργάτες του,  τις αποφάσεις του Ε.Σ και του Π.Σ για το πότε και το πώς, θα εκλεγεί η νέα ηγεσία, θέλοντας να δείξουν ότι τίποτα δεν έχει αλλάξει στις αποφάσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ για τυχόν επίσπευση των εσωκομματικών διαδικασιών.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις