Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ηλεία: Βιβλική η καταστροφή από τις πλημμύρες - Συγκλονιστικές φωτογραφίες και βίντεο

Ηλεία: Βιβλική η καταστροφή από τις πλημ...

Νεκρή μια 80χρονη – Εκκενώθηκε το Νοσοκομείο του Πύργου

Βιβλική είναι η καταστροφή που προκάλεσαν οι έντονες βροχοπτώσεις στο Νομό Ηλείας. Μια γυναίκα περίπου 80 ετών έχασε τη ζωή της.

Το νοσοκομείο του Πύργου εκκενώθηκε. Δεκάδες σπίτια και επιχειρήσεις πλημμύρισαν, ενώ αρκετοί κάτοικοι της περιοχή διασώθηκαν από την ΕΜΑΚ. Ανυπολόγιστες οι ζημιές στην αγροτική παραγωγή και στην κτηνοτροφία. Η πληγείσες περιοχές έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

 

Πιο αναλυτικά:

-Μια γυναίκα ηλικίας περίπου 80 ετών εντοπίστηκε νεκρή στην περιοχή "Κολιρέϊκες Παράγκες" έξω απο τον Πύργο. Σύμφωνα με εκτιμήσεις από την θέση που βρέθηκε η άτυχη γυναίκα πνιγμένη, φαίνεται πως προσπάθησε να γλιτώσει αλλά τα ορμητικά νερά την εγκλώβισαν πάνω στο σύρμα της περίφραξης.

-Εκκενώθηκε το νοσοκομείο Πύργου από τους ασθενείς που νοσηλεύονταν εκεί, πέρα από τους περίπου 25 που πήραν πρόωρα εξιτήριο. Με τη βοήθεια του προσωπικού, αλλά και εθελοντικών ομάδων πριν από λίγο ολοκληρώθηκε η διαδικασία. Αύριο αναμένεται κλιμάκιο της ΔΕΠΑΝΟΜ για να εκτιμήσει το μέγεθος των ζημιών και να δρομολογηθούν οι διαδικασίες άμεσης αποκατάστασης.

-Μεγάλα προβλήματα υπάρχουν στην δημοτική ενότητα Ωλένης και Ιάρδανου, πλημμυρισμένα σπίτια, κατεστραμένοι δρόμοι και φυσικά καταστροφές στην αγροτική παραγωγή και στην κτηνοτροφία. Κατολισθήσεις και καθιζήσεις έχουν παρουσιαστεί σε αμέτρητα σημεία της περιοχής που έπληξε η καταιγίδα.

-Κανείς δεν μπορεί να εκτιμήσει τις καταστροφές στο φυτικό και ζωϊκό κεφάλαιο της περιοχής που σε πολλές περιπτώσεις έχει υποστεί ολοκληρωτική καταστροφή με τους αγροτοκτηνοτρόφους να βρίσκονται σε απόγνωση.

-Έσπασαν τέσσερα ρέματα και ο όγκος του νερού ήταν τέτοιος που δεν επέτρεπε στα αυτοκίνητα να διασχίσουν την Εθνική Οδό Πύργου - Τριπόλεως.

-Δεκάδες περιστατικά απεγκλωβισμών εντός και εκτός Πύργου, μεγάλες οι καταστροφές σε περιουσίες - αυτοκίνητα - σπίτια εγκαταστάσεις. Έχουν πλημμυρίσει η Αστυνομική Διεύθυνση Ηλείας, το Νοσοκομείο Πύργου, και άλλες εγκαταστάσεις. Έγινε διάσωση στις Καρούτες με επιχείρηση της ΕΜΑΚ σε τριμελή οικογένεια με δύο παιδιά και σε ακόμα μια στο Λαμπέτι επίσης με παιδιά.

-Μωρό κινδύνεψε στη Σαλμώνη όταν υπερχείλισε ο ποταμός Ενιππέας, εγκλωβισμένες οι μοναχές στη Μονή Κρεμαστής.

-Δύο γυναίκες διασώθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας από άνδρες της Πυροσβεστικής σε πλημμυρισμένα σπίτια, στην περιοχή του Πύργου, που πλήττεται από έντονες βροχοπτώσεις. Και οι δύο ήταν ασθενείς, η μία βρέθηκε στην περιοχή της Κεραίας κατάκοιτη, με το νερό σχεδόν να την έχει σκεπάσει - κινδύνεψε να πνιγεί.

-Όλοι οι δήμοι του νομού Ηλείας συνεισφέρουν σε Πύργο και Αρχαία Ολυμπία. Σε διάφορους καταυλισμούς ΡΟΜΑ πέριξ του Πύργου, υπάρχουν πολλά προβλήματα και κυρίως τα παιδιά έχουν απομακρυνθεί.

-Η καταστροφή αυτή είναι η δεύτερη μεγαλύτερη στο νομό Ηλείας μετά τις πυρκαγιές του 2007, χωρίς να υπολογίζουμε αυτή την ώρα τις ζημιές στο φυτικό και ζωϊκό κεφάλαιο.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις