Κατηγορία : Κοκτέιλ Νο6
Φτάσαμε αισίως στην 100η ανάρτηση του blog!
Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω απ’ την καρδιά μου που το διαβάζετε, το στηρίζετε και το τιμάτε!
Ευχαριστώ πολύ για τα όμορφα σχόλιά σας, την κριτική, τις διορθώσεις και τις προτάσεις σας! Θα συνεχίσω να τα περιμένω με χαρά στο email μου ([email protected])!
Μακάρι να μπορούσα να σας κεράσω όλους κάτι, αλλά αφού δεν γίνεται σας παραθέτω τη συνταγή και την ιστορία του βασιλιά των κοκτέιλ.
Κυρίες και κύριοι, το Kir Royal!
Το Kir Royal γεννήθηκε στη Γαλλία κάπου προς το τέλος του 19ου αιώνα. Φτιάχνεται με crème de cassis (λικέρ από μαύρο φραγκοστάφυλλο) και σαμπάνια.
Στην πραγματικότητα αποτελεί μια εκδοχή του Kir που φτιάχνοταν με λευκό κρασί, συνήθως Aligote Βουργουνδίας ή Chardonnay και crème de cassis.
Πήρε το όνομα του από το δήμαρχο της Ντιζόν στη Βουργουνδία, Félix Kir, ο οποίος το καθιέρωσε ως επίσημο απεριτίφ σε όλες τις εκδηλώσεις που γίνονταν στο δημαρχείο.
Υλικά
9 μέρη Σαμπάνια
1 μέρος crème de cassis
Σε ψηλό ποτήρι σαμπάνιας ρίχνουμε το creme de cassis και προσθέτουμε τη σαμπάνια ανακατεύοντας απαλά με ένα κουταλάκι.
Αν θέλουμε διακοσμούμε το ποτήρι μας με μια φράουλα.
(πιο σύγχρονες συνταγές αλλάζουν αυτή την αναλογία και μέχρι 1/5, εμπιστευθείτε το γούστο σας!)
Στην υγεία σας!
Απολαύστε υπεύθυνα!
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr