Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος 15 χρόνια thebest
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

EVENTS

/

Τασία Μανωλοπούλου και Μαριάννα Σταματιάδου σε ρόλο…ηθοποιού

Τασία Μανωλοπούλου και Μαριάννα Σταματιά...

Συμμετέχουν στην παράσταση «Δύσκολος Άνθρωπος» που έκανε χθες πρεμιέρα στο Δημοτικό θέατρο Απόλλων

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πρεμιέρα του έργου «Δύσκολος Άνθρωπος?» στη σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Απόλλων χθες Τρίτη 29 Μαίου το βράδυ παρουσία της συζύγου του Δημάρχου Πατρέων, κυρίας Μαριλένας Δημαρά, μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του θεάτρου, πολιτικών, καλλιτεχνών, δημοσιογράφων και πολλών θεατών.

Η έκπληξη που επιφύλαξε η παράσταση ήταν η παρουσία και συμμετοχή της των δημοτικών συμβούλων του Δήμου Πατρέων Μαριάννας Σταματιάδου και Τασίας Μανωλοπούλου, οι οποίες ανέβηκαν στη σκηνή και έπαιξαν ένα απόσπασμα  από τον «Μισάνθρωπο» του Μολιέρου. Την έκπληξη όπως ήταν αναμενόμενο διαδέχτηκε το ζεστό χειροκρότημα του κοινού που είχε γεμίσει την πλατεία και τα θεωρεία του θεάτρου «Απόλλων».

Η παράσταση «Δύσκολος Άνθρωπος» αποτελεί συμπαραγωγή της «Βιομηχανικής» και του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας και θα συνεχιστεί στο θέατρο «Απόλλων» σήμερα και αύριο Πέμπτη στις 21.30 ενώ την Παρασκευή 1η Ιουνίου η παράσταση που θα δοθεί θα είναι μεταμεσονύκτια και θα ξεκινήσει στις 00.00.

Πρόκειται για μία σκηνική ανάγνωση με βάση τη κωμωδία  «Δύσκολος» του Μενάνδρου, και αποτελεί μία από τις δράσεις του θεατροεικαστικού πρότζεκτ «άνθρωπος χαμένος: περί μισανθρωπίας». Στην κωμωδία Δύσκολος (317 π.Χ.), που φέρει και τον τίτλο «Μισάνθρωπος», παρουσιάζεται ο πρώτος μισάνθρωπος της ιστορίας του θεάτρου. Ο Μένανδρος δεν παρουσιάζει απλώς τον ήρωα του ως έναν δύσκολο, γερο-στριμμένο μισάνθρωπο, αλλά βασίζει τη συμπεριφορά του ήρωά του πάνω σε ηθικές αρχές: τον ακούμε αρκετές φορές να τα βάζει με την υποκρισία των ανθρώπων. Η παράσταση, ακολουθώντας το πνεύμα του έργου, χρησιμοποιεί απλά υλικά για να ερευνήσει το θέμα της μισανθρωπίας τόσο στη ζωή όσο και στο θέατρο. Περισσότερο θέτει παρά απαντάει στα ερωτήματα που προκύπτουν: Πώς ο άνθρωπος καταντά μισάνθρωπος; Είναι στ’ αλήθεια τέτοιος ή οι άλλοι τον βλέπουν έτσι; Απορρίπτει από πεποίθηση το κοινωνικό σύνολο με ό,τι αυτό συνεπάγεται ή αναγκάζεται να το κάνει και ποια τελικά η σχέση του με την κοινωνία;Το εισιτήριο για την παράσταση κοστίζει 7€, τηλ: 2610 273613.

Όσο για τους συντελεστές της ενδιαφέρουσας και απρόσμενης αυτής θεατρικής δουλειάς είναι ο Φάνης Δίπλας που υπογράφει τη σκηνοθεσία, η Μαριμίλλη Ασημακοπούλου που έκανε τη χορογραφία και οι Έλενα Αλεξανδράκη και Συγκλητική Βλαχάκη που ήταν υπεύθυνες για το δραματουργικό κομμάτι. Από πλευράς ηθοποιών στην παράσταση συμμετείχαν τρεις αξιόλογοι Πατρινής καταγωγής ηθοποιοί με καριέρα στην Αθήνα, η Αντριάνα Χαλκίδη, ο Σωτήρης Δούβρης και ο Δημήτρης Γεωργαλάς. Οι υπόλοιποι συντελεστές του έργου είναι οι Αναστασία Παπαλεωνίδα-Πούντζα, Γιώργος Μαραζιώτης-εικόνα, Βασιλική Κασπίρη-μάσκες, ο Νίκος Σωτηρόπουλος στους φωτισμούς, ο Πάνος Χριστόπουλος στην επιμέλεια του ήχου, η Πένυ Κοσμοπούλου στα κοστούμια και η Κατερίνα Παππά. Η Βιομηχανική επιχορηγείται από το Υπουργείο πολιτισμού για το συνολικό πρότζεκτ «Άνθρωπος Χαμένος». Μεταξύ άλλων την παράσταση απόλαυσαν χθες το βράδυ ο σύζυγος της Τασίας Μαωλοπούλου, υποψήφιος βουλευτής Αχαΐας Νίκος Νικολόπουλος και οι Χαριτίνη Καρλιαύτη, Κωνσταντίνος Τρίγγος, Κώστας Χριστόπουλος, Σπύρος Πολίτης, Αλέξης Σκαρμέας, Τζίνα Τσαρδάκα, Τηλέμαχος Τσαρδάκας, Πέτρος Ψωμάς, Τζένη Παπανδρέου, Χριστίνα Κόκοτα, Ρένα Λέμη, Αμαλία Δημητροπούλου, η σύζυγος του πρώην Δημάρχου Πατρέων Βούλα Φλωράτου, η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας Σοφία Μαυρίδη, κ.α.

Οι φωτογραφίες είναι του Κώστα Αθανασόπουλου.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View