Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Σημαντικές πνευματικές και πολιτιστικές δράσεις στην Ελαφόνησο

Σημαντικές πνευματικές και πολιτιστικές ...

1η έκθεση βιβλίου στο Σμιγοπέλαγο νησί

Η εκπαιδευτικός κα Πόπη Κωνσταντινάκου – Μέντη, ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Επιστημόνων Ελαφονήσου, σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ελαφονησιωτών Αθηνών-Πειραιά «Ο ΦΙΛΟΠΑΤΡΙΣ», πραγματοποιούν την 1η Έκθεση Βιβλίου στο τροπικό, γλαυκοθώρητο και σμιγοπέλαγο νησί της Λακωνικής.

Η Έκθεση Βιβλίου, που ξεκίνησε στις 2/8/2012 και ολοκληρώνεται στο τέλος του μήνα, γνωρίζει ήδη μεγάλη επιτυχία, προσελκύει το ζωηρό ενδιαφέρον των ντόπιων και των πολυπληθών επισκεπτών του νησιού και θέτει σοβαρή υποψηφιότητα για την θεσμική της πλέον παρουσία στο σμιλεμένο και σμαραγδένιο νησί της Πελοποννήσου.

Λειτουργεί κάθε μέρα από τις  20:00 – 24:30, δίπλα στα ακύμαντα και πλουμισμένα από τις πορφυροσκέπαστες συναθροίσεις των ευωδιασμένων αστεριών, νερά του λιμανιού και απέναντι από την ισκιωμένη, με τα ροδιά χρώματα του δειλινού, εκκλησία του Αγ. Σπυρίδωνα.

Μετά την παρουσίαση βιβλίου από το Γυμνάσιο Ελαφονήσου στις 25/6 με τίτλο: «Ιστορίες της Ελαφονήσου, Μύθοι και Δοξασίες για τα τοπωνύμια του νησιού μας», το παραδοσιακό και αξιόλογο εορταστικό πρόγραμμα εκδηλώσεων στις 6-9/7 για την Ιστορική Επέτειο της Ελαφονήσου, από το Δήμο και τους πολιτιστικούς φορείς, μια ακόμη ενδιαφέρουσα και καινοτόμος δράση για τον τόπο, έρχεται να εμπλουτίσει τα «Πολιτιστικά δρώμενα» του γαλανόμορφου νησιού.

Το σημαντικό αυτό «Πολιτιστικό  Δίμηνο» της Ελαφονήσου, πλαισιώνεται και με επί μέρους πολιτισμικές δράσεις και ολοκληρώνεται με τη θεσμική πλέον «Γιορτή των Ψαράδων» από το Σύλλογο Ψαράδων Ελαφονήσου «Η Ελαφόνησος», στις 18 Αυγούστου 2012 και ώρα 21:00.

Η σπουδαία αυτή ναυτική εκδήλωση, ταιριάζει στα  πολυπρόσωπα γαϊτανάκια των γιαλών  και στους απόηχους των ύμνων  προς τον Ποσειδώνα, αναδεικνύει τη θαλασσογήινη φύση του ιστορικού νησιού και συμβάλλει στην ανάδειξη του ξεχασμένου μέχρι σήμερα, αλλά σπάνιου Θαλασσοκεντρικού, Σμιγοπέλαγου και Νησοστέφανου Πολιτισμού της Ν. Ελλάδας.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture