Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Το Αχαϊκό Ινστιτούτο Εκπαίδευσης Ενηλίκων στην 3η Διαπολιτισμική Συνάντηση Εργασίας στη Γερμανία

Το Αχαϊκό Ινστιτούτο Εκπαίδευσης Ενηλίκω...

Στο Potsdam

Το Αχαϊκό Ινστιτούτο Εκπαίδευσης Ενηλίκων από την Πάτρα, συμμετείχε στην 3η Διαπολιτισμική Συνάντηση Εργασίας στο Potsdam της Γερμανίας στις 4-7 Σεπτεμβρίου 2012. Η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Leonardo Da VinciTransfer ofInnovation: CIVET–Counseling Immigrants inVocational Educational Training (Συμβουλευτική μεταναστών στην επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση:http://civet-project.tk/ ).

Τη συνάντηση οργάνωσε ο Γερμανικός οργανισμός BBAG e.V. Συντονιστής είναι ο Φιλανδικός Οργανισμός επαγγελματικής εκπαίδευσης EKAMI Etela – Kymenlaakson Ammatiopisto, από την πόλη Kotka της Φιλανδίας, ενώ άλλοι συμμετέχοντες εταίροι του προγράμματος είναι οι ακόλουθοι φορείς και εκπαιδευτικοί οργανισμοί με μεγάλη εμπειρία στην εκπαίδευση μεταναστών: από τη Γαλλία (Greta du Velay), τη Σουηδία (Kristanstad Commun) και το Ηνωμένο Βασίλειο (Newham College of further education, London).

Εκ μέρους του Αχαϊκού Ινστιτούτου συμμετείχαν  Υπεύθυνη του προγράμματος, Κυριακή Βαμβακά, και τα μέλη της ομάδας εργασίας: Ανθή Καρατράντου, Νίκη Ευσταθοπούλου, Μαριονίκη Μπρομπονά και Κωνσταντίνα – Τιτίκα Τσιντώνη.

Σε αυτή τη συνάντηση εργασίας αναλύθηκε τοΔιαπολιτισμικό Εργαστήριο (Intercultural ModelWorkshop/work package 2) που πραγματοποιήθηκε από κάθε οργανισμό-εταίρο από το Μάιο έως τον Ιούνιο 2012. Το Αχαϊκό Ινστιτούτο υλοποίησε την Εκπαίδευση των Εκπαιδευτών Επαγγελματικής Κατάρτισης και Εκπαιδευτών Γλώσσας για Μετανάστες στις 9 Μαΐου του 2012 με μεγάλη επιτυχία σε συνεργασία με το ΕΑΠ και την Αντιδημαρχία Εθελοντισμού ΜΚΟ και Μεταναστών του Δήμου Πατρέων. Στη συνάντηση, αναλύθηκε και συζητήθηκε το εκπαιδευτικό πακέτο Tools and material (Workpackage 3): Δημιουργία εκπαιδευτικού υλικού και εγχειριδίου κατάρτισης εκπαιδευτών ξένης γλώσσας

Το Αχαϊκό Ινστιτούτο έχει αναλάβει την υλοποίηση του εκπαιδευτικού πακέτου Αξιολόγηση (Workpackage 6) και παράλληλα του ανετέθη το εκπαιδευτικό πακέτο «Δημιουργία εκπαιδευτικού υλικού και εγχειριδίου κατάρτισης εκπαιδευτών ξένης γλώσσας» (Workpackage 3). Αυτό αποτελεί το παραδοτέο του προγράμματος, ένας οδηγός που περιέχει ένα μοντέλο συμβουλευτικής (Guidebook) σε όλες τις γλώσσες των συμμετεχόντων εταίρων και στα Αγγλικά. Ο οδηγός θα είναι και σε ηλεκτρονική μορφή. Επίσης, θα υπάρχει και συνοδευτικό-υποστηρικτικό εκπαιδευτικό υλικό για τους εκπαιδευτές με εξειδικευμένες γλωσσικές οδηγίες (Instructional support material) στη μητρική γλώσσα κάθε εταίρου.

Κύριος στόχος του Προγράμματος είναι η κατάρτιση των εκπαιδευτών επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης, εκπαιδευτών γλώσσας και εκπαιδευτών στο χώρο εργασίας με σκοπό την απόκτηση διαπολιτισμικών δεξιοτήτων διδάσκοντας σε μετανάστες με λιγότερη προκατάληψη και περισσότερο θάρρος, ώστε να είναι σε θέση να εκτιμήσουν τις προκλήσεις που προκαλεί η πολιτισμική διαφορετικότητα.

Η επόμενη Διαπολιτισμική Συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στην Πάτρα τον Ιούνιο του 2013. Το Αχαϊκό Ινστιτούτο και τα μέλη του εργάζονται πυρετωδώς για την ολοκλήρωση του προγράμματος που επίκειται τον Οκτώβριο του 2013. Το Ινστιτούτο μας  προσφέρει εκπαιδευτικό πακέτο εκμάθησης ελληνικής γλώσσας για αλλοδαπούς και μετανάστες ΔΩΡΕΑΝ που θα ξεκινήσουν τον Οκτώβριο 2012. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε πρωί στο τηλ 2610321687 και 6970292266, εμαιλ: [email protected].

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις