Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αιτωλοακαρνανία: Δεν ξεχνούν τους νεκρούς της θεομηνίας στην Ποταμούλα

Αιτωλοακαρνανία: Δεν ξεχνούν τους νεκρού...

Το έργο της διευθέτησης του χειμάρρου, δημοπρατήθηκε φέτος, στις 10 Ιουλίου

Τέσσερα χρόνια συμπληρώνονται την Τρίτη 2 Οκτωβρίου από την φονική καταιγίδα που έπληξε την περιοχή της Ποταμούλας και ο τοπικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος τιμά τη μνήμη των δυο νεκρών. Οι κάτοικοι νιώθουν ξεχασμένοι από την πολιτεία όμως οι ίδιοι δεν ξεχνούν τους συγχωριανούς τους που έχασαν την ζωή τους.

Έτσι ο Εκπολιτιστικός σύλλογος Ποταμούλας θα  τελέσει,την Τρίτη το πρωί, θεία λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Τ.Δ. Ποταμούλας, στη μνήμη του θλιβερού γεγονότος της καταστροφικής πλημμύρας τον Οκτώβριο του 2008. Να επισημάνουμε  πως έστω και καθυστερημένα επιτέλους δημοπρατήθηκε στις 10 Ιουλίου το σημαντικό αυτό έργο, αντιπλημμυρικής προστασίας «Έργα Διευθέτησης στο χείμαρρο Ποταμούλας Δήμου Αγρινίου», μετά την έγκριση των όρων δημοπράτησης από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Αγρινίου που είχε συνεδριάσει στις 19 Ιουνίου.Ενώ στις  11 Σεπτεμβρίου 2012,ορίστηκε και η εταιρεία που θα αναλάβει τις εργασίες,πρόκειται για την εργοληπτική εταιρεία "ΑΙΤΩΛΙΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε

Η συνολική προβλεπόμενη δαπάνη κατασκευής και λειτουργίας του έργου ανέρχεται στο ποσό των 1.648.000,00 € και χρηματοδοτείται από πιστώσεις του Ε.Σ.Π.Α. 2007 – 2013.
Σύμφωνα με την τεχνική έκθεση προβλέπεται η κατασκευή των απαιτούμενων έργων διευθέτησης των χειμάρρων Πλατανόρεμα και Κυπαρισσόρεμα που διασχίζουν την τοπική Κοινότητα Ποταμούλας. Οι παρεμβάσεις γίνονται σε τέσσερις θέσεις (τρεις θέσεις στο χείμαρρο Πλατανόρεμα και μια στο Κυπαρισσόρεμα).
Έτσι με την κατασκευή αυτού του έργου θωρακίζεται η περιοχή από πλυμμηρικά φαινόμενα στην οποία κατά το παρελθόν υπήρξαν μεγάλες ζημιές αλλά και ανθρώπινα θύματα.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις