Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Τιμώνται ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο με το βραβείο «Κέρκ Ντάγκλας» και ο Ρ. Ρέντφορντ με το βραβείο του Φεστιβάλ του Houston

Τιμώνται ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο με το βραβεί...
Μαρτάτος Tάκης

Ο 69χρονος Ντε Νίρο πρωταγωνιστεί στη νέα ταινία «Silver Linings’ Playbook» και ο Ρέντφορντ στο πολιτικό θρίλερ «The Company you keep»

Με το σημαίνον βραβείο «Κέρκ Ντάγκλας» για την συνολική του προσφορά στην 7η τέχνη θα τιμηθεί στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Σάντα Μπάρμπαρα στις ΗΠΑ, ένας από τους σπουδαιότερους Αμερικανούς ηθοποιούς των τελευταίων δεκαετιών, ο βραβευμένος με 2 Όσκαρ ερμηνείας (το δεύτερο το κέρδισε στην απονομή του 1981 για το συγκλονιστικό «Οργισμένο Είδωλο» του Μάρτιν Σκορσέζε), Ρόμπερτ Ντε Νίρο.

Με το συγκεκριμένο βραβείο έχουν τιμηθεί  κατά το παρελθόν καλλιτέχνες όπως οι Μάικλ Ντάγκλας, Κουέντιν Ταραντίνο και Χάρισον Φορντ ενώ το συγκεκριμένο έπαθλο σηματοδοτεί την έναρξη της σεζόν των μεγάλων τελετών απονομής βραβείων, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

«Είμαι μεγάλος θαυμαστής του, όχι μόνο για την ηθοποιία του αλλά επίσης επειδή είναι ιδρυτής του Κινηματογραφικού Φεστιβάλ Τραιμπέκα-Tribeca, στη Νέα Υόρκη» δήλωσε ο βετεράνος ηθοποιός Κερκ Ντάγκλας, που στις 9 του ερχόμενου Δεκέμβρη θα κλείσει αισίως τα 96 του χρόνια!

Το βραβείο θα δοθεί στο 69χρονο Ρόμπερτ Ντε Νίρο (ο οποίος το περασμένο καλοκαίρι επισκέφθηκε μαζί με τον Τζον Τραβόλτα για διακοπές την Ελλάδα) σε επίσημη τελετή που θα διεξαχθεί στη Σάντα Μπάρμπαρα στις 8 Δεκεμβρίου 2012 ενώ τα λεφτά, όπως σημειώνει η εφημερίδα "Έθνος", που θα συγκεντρωθούν από την εκδήλωση, θα χρησιμοποιηθούν για το Φεστιβάλ που θα πραγματοποιηθεί από τις 24 Ιανουαρίου έως 3 Φεβρουαρίου 2013.

Ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο τη νέα κινηματογραφική περίοδο παίζει σε δύο ολοκαίνουριες ταινίες, το «Silver Linings Playbook» του Ντέιβιντ Ο’ Ράσελ (The Fighter) όπου συμπρωταγωνιστεί με την Τζένιφερ Λώρενς και τον Μπράντλει Κούπερ, ρόλος που ήδη σχολιάζεται ότι θα του αποφέρει νέα υποψηφιότητα για Όσκαρ και την κομεντί «The Big Wedding» του Τζάστιν Ζάκμαν όπου παίζει μαζί με την Κάθριν Χέιγκλ και την Νταιάν Κίτον.

*Στο μεταξύ ένας άλλος σπουδαίος ηθοποιός και σκηνοθέτης της ίδιας σχεδόν γενιάς με τον Ρόμπερτ Ντε Νίρο, ο 76χρονος ξανθός Αμερικανός γόης Ρόμπερτ Ρέντφορντ θα τιμηθεί στις 12 Νοεμβρίου 2012 με ένα ειδικό τιμητικό βραβείο ως αναγνώριση για την πολύτιμη και πολύχρονη προσφορά του στον κινηματογράφο, στη διάρκεια του Houston Arts Festival στο Τέξας των ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα στον "αειθαλή" και πάντα δημιουργικό Ρέντφορντ θα απονεμηθεί το βραβείο με την ονομασία Levantine Cinema Arts Award το οποίο πέρυσι είχε παραλάβει ο 41χρονος ηθοποιός Ίθαν Χωκ.

Ο Ρέντφορντ έχει έτοιμη και μία νέα ταινία που ήδη έκανε την διεθνή πρεμιέρα της εν μέσω ευμενών σχολίων στα πρόσφατα Κινηματογραφικά Φεστιβάλ της Βενετίας και του Τορόντο, το «The Company you Keep» όπου σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί μαζί με μία πλειάδα γνωστών και σοβαρών ηθοποιών όπως οι Σούζαν Σάραντον, Νικ Νόλτε, Στάνλει Τούτσι και Τζούλι Κρίστι.

Τέλος να σημειωθεί ότι ο Ρόμπερτ Ρέντφορντ θα είναι αυτός που θα κάνει την σχετική ομιλία και παρουσίαση στο τιμητικό βραβείο του Los Angeles Press Club που θα δοθεί στην φίλη και συμπρωταγωνίστρια του σε τουλάχιστον 3 ταινίες (Η Καταδίωξη, Ξυπόλητη στο πάρκο και Ο Ηλεκτρικός καβαλάρης), την 75χρονη γοητευτική ηθοποιό και πάντα ακμαία, Τζέιν Φόντα.

Η τελετή έχει οριστεί να γίνει στις 18 Νοεμβρίου 2012 στην αίθουσα του ξενοδοχείου Biltmore του Λος Άντζελες.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture