Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κοινές δράσεις ανακοίνωσαν Ιόνιο Πανεπιστημίο και ΤΕΙ Ιονίων Νήσων

Κοινές δράσεις ανακοίνωσαν Ιόνιο Πανεπισ...

Σύσκεψη στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων για συνεργασία Ιονίου Πανεπιστημίου και ΤΕΙ Ιονίων Νήσων

Με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Σπυρίδωνα Σπύρου, πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Κέρκυρα σύσκεψη με θέμα τη συνεργασία των δυο εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, Ιονίου Πανεπιστημίου και ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, με στόχο την ενδυνάμωσή τους και ανάπτυξής τους.

Αφορμή για την πρωτοβουλία αυτή αποτέλεσε το σχέδιο «Αθηνά» του Υπουργείου Παιδείας και οι συζητήσεις που γίνονται αναφορικά με μειώσεις τμημάτων και συγχωνεύσεις ιδρυμάτων.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν: Ο Αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας, Χρήστος Σκούρτης,  η Πρύτανης του Ιονίου Πανεπιστημίου, Αν. Σαλά – Παπασαλή, ο Αντιπρύτανης Οικονομικού Προγραμματισμού και Ανάπτυξης, Σταύρος Κάτσιος, η Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Προσωπικού, Μιράντα Καλδή, ενώ από τη μεριά του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων ο Πρόεδρος της Δ.Ε. Ναπολέων Μαραβέγιας, ο Α’ Αντιπρόεδρος της Δ.Ε. Σωτήριος Σούλης, ο Β’ Αντιπρόεδρος της Δ.Ε. Γιάννης Δραγώνας και το μέλος της Δ.Ε. Γιάννης Πολίτης.    

Κοινή ανακοίνωση Ιονίου Πανεπιστημίου και ΤΕΙ Ιονίων Νήσων

Μετά από εκτενή διάλογο μεταξύ των συμμετεχόντων στη σύσκεψη, εκδόθηκε κοινή ανακοίνωση της Πρυτανείας του Ιονίου Πανεπιστημίου και του Προεδρείου του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, στην οποία αναφέρονται:

Μετά τη σημερινή συνάντηση εργασίας των Πρυτανικών Αρχών του Ιονίου Πανεπιστημίου και του Προεδρείου του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, που έγινε κατόπιν πρόσκλησης του Περιφερειάρχη Ι.Ν. Σπ. Σπύρου,

δηλώνουμε

τη βούλησή μας για ενδυνάμωση και συστηματοποίηση της συνεργασίας των Ιδρυμάτων μας, καθώς και για μελλοντική σύμπραξη σε κοινές ακαδημαϊκές και ερευνητικές δράσεις.

Στο πλαίσιο αυτό θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για την πραγμάτωση των ανωτέρω στόχων προς όφελος της κοινωνίας των Ιονίων Νήσων.

Δηλώσεις Περιφερειάρχη

Ιστορική χαρακτήρισε τη σημερινή ημέρα ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, κρίνοντας ότι η δέσμευση για συνεργασία και η έναρξη του διαλόγου των Πρυτανικών Αρχών του Ιονίου Πανεπιστημίου και του Προεδρείου του ΤΕΙ στην έδρα της Περιφέρειας, έθεσε τα θεμέλια για διεύρυνση και ενδυνάμωση των δυο ιδρυμάτων του Ιονίου.

Υλοποιώντας και τη βούληση του Περιφερειακού Συμβουλίου, τόνισε ο Περιφερειάρχης,  καλώ την Πολιτεία για τη θεσμική ολοκλήρωση των δυο τομέων της Ανώτατης Εκπαίδευσης.

Άτυπη Επιτροπή

Μάλιστα ο κ. Περιφερειάρχης, με στόχο τη συνέχεια της συνεργασίας και του διαλόγου μεταξύ Περιφέρειας και για την παρακολούθηση της πορείας συνεργασίας των δυο ιδρυμάτων, πρότεινε και συστήθηκε Επιτροπή υπό την προεδρία του, στην οποία θα συμμετάσχουν οι Αντιπεριφερειάρχες των Περιφερειακών Ενοτήτων, οι Πρυτανικές Αρχές του Ιονίου Πανεπιστημίου και το Προεδρείο του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις