Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Με λαμπρότητα ο «Φάρος Ποντίων Πατρών» τίμησε τη μνήμη του Αγίου Ευγενίου του Τραπεζούντιου

Με λαμπρότητα  ο «Φάρος Ποντίων Πατρών» ...

Tην Κυριακή 20 Ιανουαρίου

Με κάθε εκκλησιαστική λαμπρότητα και θρησκευτική κατάνυξη ο «Φάρος Ποντίων Πατρών»  τίμησε τη μνήμη του  πολιούχου των ποντίων, Αγίου Ευγενίου του Τραπεζούντιου, την προηγούμενη Κυριακή 20 Ιανουαρίου.

Τελέσθηκε Θεία Λειτουργία μετ΄ αρτοκλασίας στον Ιερό Ναό Τιμίου Προδρόμου & Οσίου Ιωάννου Ρώσου Πατρών, (Ελευθερίου Βενιζέλου και Οζήρου).

Ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος  π. Θεόδωρος Κωτσόπουλος αναφέρθηκε με γλαφυρό τρόπο στη ζωή, τα μαρτύρια, αλλά και το φρικτό και συγκλονιστικό  θάνατο του Αγίου.

Μέλη  του χορευτικού τμήματος του «Φάρου» πλαισίωναν τιμητικά την Ιερά Εικόνα του Αγίου Ευγενίου, ενώ αρκετά ήταν τα μέλη του συλλόγου που προσκύνησαν και άναψαν ένα κερί στη μνήμη του.

Ο Ποντιακός Ελληνισμός συνεχίζει να τιμά κάθε χρόνο τη μνήμη του Αγίου Ευγενίου του Τραπεζούντιου και να εμπνέεται από την θαυματουργική του δράση. Ο Άγιος Ευγένιος ήταν  ο πολιούχος Άγιος της Τραπεζούντας και γι’ αυτό επονομάζεται ο Τραπεζούντιος. Ο Άγιος συνδέεται με την πόλη στην οποία γεννήθηκε, έζησε, δίδαξε και  μαρτύρησε και οι πιστοί είναι περήφανοι για την καταγωγή του αναφέροντας συνεχώς την πόλη της καταγωγής του. Ήταν ο δεύτερος επίσκοπος, μετά τον ιδρυτή της Απόστολο Ανδρέα.

Μαρτύρησε στα τέλη του 3ου αιώνα μ.Χ. (21 Ιανουαρίου 290),  μία εποχή  όπου ο χριστιανισμός εμφανίστηκε κι άρχισε να εξαπλώνεται στην ευρύτερη περιοχή του Πόντου υπό την αυτοκρατορία των Διοκλητιανού και Μαξιμιανού.  Σε μία περίοδο σκληρών, ίσως και των σκληρότερων, διωγμών απέναντι στους Χριστιανούς, όταν οι έπαρχοι της Καππαδοκίας και Αρμενίας, Λυσίας και Αγρικόλαος, έκαναν πράξη το απάνθρωπο διάταγμα να θανατώνουν κάθε πιστό της νέας θρησκείας, ο Άγιος Ευγένιος έζησε και μαρτύρησε, μαχόμενος κάθε στιγμή υπέρ της παρρησίας της βαθιάς του πίστης στον Ιησού Χριστό και το κήρυγμά του.

Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας προσφέρθηκε  καφές και παραδοσιακά εδέσματα στη νέα Εστία του «Φάρου», Ελ. Βενιζέλου 38  και Σολωμού (κτήριο ΑΔΕΠ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις