Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Αμαλιάδα Νάσος Νασόπουλος
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ποιοι και γιατί σκοτώνουν στον "πόλεμο" της Πάτρας - H "σφαγή" για τα χρήματα που αφήνουν οι φοιτητές και όχι μόνο

Ποιοι και γιατί σκοτώνουν στον "πόλ...

Τι αναφέρει σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας "Το Βήμα της Κυριακής"

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει σε σημερινό της δημοσίευμα η εφημερίδα «Το ΒΗΜΑ», ο πόλεμος στην Πάτρα έχει ξεσπάσει για την εκμετάλλευση των χρημάτων που αφήνουν στην πόλη περίπου 50.000 φοιτητές.

Το δημοσίευμα του Βήματος της Κυριακής έχει ως εξής:

Η σφαγή στην Πάτρα γίνεται κυρίως για την εκμετάλλευση των χρημάτων που αφήνουν στην πόλη περίπου 50.000 φοιτητές. Στο κέντρο της πόλης, μετά και τις πεζοδρομήσεις, όπως και στα Ψηλά Αλώνια, στα Βραχνέικα αλλά και στο Ρίο, υπάρχουν περίπου 2.000 καφετέριες, εστιατόρια, μπαρ και κέντρα διασκέδασης, πολλά από τα οποία στοχεύουν τα κυκλώματα της νύχτας. Κάποιοι κατηγορήθηκαν ότι εκβίασαν ως και γκρουπ καρναβαλιστών!

Πίσω από τις αιματηρές συγκρούσεις κρύβονται και τα συμφέροντα «νονών» της Αττικής και οι οποίοι μέσω ποινικών της Πάτρας επιθυμούν να ελέγχουν το λαθρεμπόριο ναρκωτικών, τσιγάρων και καυσίμων, όπως και τα δίκτυα της λαθρομετανάστευσης στο Νότιο Ιόνιο αλλά και στο τόξο του Πατραϊκού Κόλπου.

Στο Facebook υπήρχαν επιδεικτικές φωτογραφίες ορισμένων μπράβων της Πάτρας με γνωστούς κακοποιούς της πρωτεύουσας σαν μέγα εύσημο. Μάλιστα για τον κύκλο του αίματος υπήρχαν προειδοποιήσεις από την Αθήνα…».

Η αναφορά αυτή υψηλόβαθμου αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ. προς «Το Βήμα της Κυριακής» καταγράφει τις αιτίες και το παρασκήνιο της αιματηρής βεντέτας στην Πάτρα με πρωταγωνιστές άτομα του υποκόσμου και όχι μόνο. Στο παρελθόν μάλιστα για ορισμένους ανώτατους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. που υπηρετούσαν στην περιοχή είχαν διατυπωθεί υπόνοιες για διαφθορά και σχέσεις με αυτά τα κυκλώματα.

Οι δύο τελευταίες πράξεις του πολέμου των «νονών» παίχτηκαν με τις δολοφονίες – αρχικώς έξω από κλαμπ στην οδό Σταχτούρη και ύστερα καταμεσής στην οδό Ανθείας- τριών ατόμων και τον τραυματισμό δύο άλλων.

Σύμφωνα πάντα με το «ΒΗΜΑ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ» όσοι επιχειρηματίες της πόλης δεν υπάκουαν, είτε τους έκαιγαν τα ΙΧ  είτε τα περιέλουζαν με διαβρωτικές ουσίες.

Υπήρξαν και περιστατικά εντυπωσιακής πρωτοτυπίας: Εκβιαστές έριχναν αραιωμένο παραλυτικό αέριο σε μπαρ γεμάτα πελάτες με σκοπό να εκκενωθούν και να επιφέρουν οικονομική ζημιά στους ανυπάκουους καταστηματάρχες.

Κομβικό σημείο στη ζωή των ποινικών στην Πάτρα –ύστερα από διάφορες συμπλοκές- ήταν η δολοφονία του 35χρονου λεσχειάρχη Ανδρέα Παϊζη στις 14 Απριλίου 2005. Στον νυχτερινό μικρόκοσμο της Αχαϊας είχε το ψευδώνυμο «Λιοντάρι» και οι αστυνομικοί απέδιδαν σε αυτόν ηγετικό ρόλο, εκτίμηση η οποία ωστόσο δεν επιεβαιώθηκε.

Τον Μάρτιο του 2007 συντάσσεται δικογραφία κατά 26 ατόμων για τον θάνατο Παϊζη και συμμετοχή σε κυκλώματα εκβιαστών. Ενας από τους βασικούς ερευνητές της υπόθεσης ήταν και ο τότε ανώτερος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. κ. Θανάσης Νταβλούρος, νυν βουλευτής της ΝΔ.

Τότε μάλιστα είχαν διατυπωθεί υπόνοιες για «επίορκους αστυνομικούς που σχετίζονται με κυκλώματα λαθρεμπόρων στην Αττική, που τριγυρνούν στα μπουζουξίδικα της Πάτρας και έχουν περίεργες επαφές με τους ποινικούς της πόλης».

Είχε σχηματισθεί μάλιστα δικογραφία για έξι αστυνομικούς –ένας αυτοκτόνησε αργότερα- χωρίς όμως να υπάρξει καμία συνέχεια.

Στην πρώτη δίκη 19 κατηγορούμενοι καταδικάστηκαν σε ποινές που ξεπερνούσαν τα 200 χρόνια συνολικά. Στον δεύτερο βαθμό, όμως, το 2011, οι ποινές μειώθηκαν και όλοι αφέθηκαν ελεύθεροι. Από τότε όμως πολλά είχαν αλλάξει…

Εκβίαζαν και καρναβαλιστές

Σύμφωνα με τους αστυνομικούς, κυρίαρχο ρόλο στην τελευταία διετία στα κυκλώματα εκβιαστών είχε πάρει μια νέα ομάδα μπράβων. Αστυνομικοί απέδιδαν ηγετικό ρόλο στον 38χρονο Πάνο Τ. που έπεσε νεκρός πριν από μία εβδομάδα στη δεύτερη επίθεση στην οδό Ανθείας.

Εθεωρείτο δημοφιλής στην πόλη και είχε ασχοληθεί με νυχτερινά κέντρα. Στο προφίλ του στο Facebook δήλωνε καταγωγή από το Ελ Σαλβαδόρ, τόπο διαμονής την Κολομβία και εξέφραζε τον θαυμασμό του για τον Κορνήλιο Καστοριάδη και τη «Θύρα 7» του Ολυμπιακού. Παράλληλα σημείωνε: «Να φοβάσαι την οργή των υπομονετικών ανθρώπων».

Τον Μάρτιο του 2011 είχε κατηγορηθεί για επίθεση σε έναν ιδιώτη και για ένοπλη ληστεία στην Αγροτική Τράπεζα στην οδό Ανθείας (λίγα μέτρα από εκεί που δολοφονήθηκε) κατά την οποία οι δράστες αποπειράθηκαν να σκοτώσουν τον φύλακα της τράπεζας. Επίσης είχε κατηγορηθεί για συμμετοχή σε εξαμελή συμμορία που είχε προχωρήσει σε 30 διαρρήξεις στην Πάτρα, για εννέα απόπειρες εκβίασης μελών καρναβαλικών γκρουπ αλλά και για εμπρησμό ενός καρναβαλικού στεκιού στην Πάτρα στις 21 Φεβρουαρίου 2011. Ο ίδιος είχε δηλώσει τότε σε τοπική εφημερίδα: «Με αποκαλούν «νονό». Είναι από αυτά που βλέπεις στις ταινίες και δεν το πιστεύεις κιόλας». Τότε είχε αναπτυχθεί κίνημα συμπαράστασής του που εκφραζόταν με συνθήματα στους τοίχους της Πάτρας.

Συγκατηγορούμενος του 38χρονου στην υπόθεση αυτή ήταν και ο 26χρονος Διονύσης Β., ο οποίος ήταν μαζί του στην «ενέδρα θανάτου» πριν από μία εβδομάδα αλλά τραυματίστηκε ελαφρά. Οι έξι κατηγορούμενοι κρίθηκαν αθώοι για τους εκβιασμούς.

Ο Πάνος Τ. όμως καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών για την επικίνδυνη σωματική βλάβη και ο Διονύσης Β. σε ποινή κάθειρξης οκτώ ετών για κατοχή Καλάσνικοφ, κλοπές και επικίνδυνες σωματικές βλάβες. Η πλευρά του Πάνου Τ. κατηγόρησε αστυνομικούς της Πάτρας ότι πλαστογράφησαν κατάθεση βασικού μάρτυρα και διατάχθηκε σχετική έρευνα.

Το ένα από τα θύματα της πρώτης επίθεσης, ο 32χρονος Κώστας Φρ., σύμφωνα με την εικόνα που έχουν οι αστυνομικοί, είχε φυλακισθεί για τη συμμορία των 26 μπράβων και τη δολοφονία Παϊζη.

Μετά την αποφυλάκισή του επαναδρατηριοποιήθηκε στον κόσμο της νυχτερινής διασκέδασης. Θεωρείτο στενός συνεργάτης ενός άλλου ποινικού, του Δημ. Π., που είχε φυλακισθεί για την ίδια υπόθεση και ασχολείται σήμερα με νυχτερινά κέντρα, πυγμαχία αλλά και την πώληση γαντιών μποξ.

Ο Κώστας Φρ. Μετά την αποφυλάκισή του δούλεψε αρχικά σε στριπτιζάδικο στη λεωφόρο Συγγρού, όπου μάλιστα γνώρισε και μια αλλοδαπή που έχει σημαντικό ρόλο στα τεκταινόμενα στην Πάτρα. Αρχικώς άγνωστοι είχαν βάλει βόμβα έξω από το σπίτι του και επακολούθησε η δολοφονία του έξω από το κλαμπ της οδού Σαχτούρη.

Ανώτατοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εκτιμούν ως υπόπτους για αυτή τη δολοφονία «δύο άτομα που ανήκαν στη συμμορία των έξι που κατηγορήθηκαν το 2011. Τα θεωρούν ωστόσο ύποπτα για συμμετοχή σε ληστείες σε τράπεζες σε Ρόδο, Ναύπακτο και Ρίο που σημειώθηκαν την περίοδο Αυγούστου – Σεπτεμβρίου 2012 και όταν πλέον είχαν αποφυλακισθεί.

Τους έχουμε ταυτοποιήσει γιατί ορμούσαν στην τράπεζα χωρίς να κρύψουν τα πρόσωπά τους τονίζαν αστυνομικές πηγές. Ο ένας μάλιστα είχε αναρτήσει φωτογραφίες στο Facebook με γνωστούς Ελληνες κακοποιούς στα κελιά του Κορυδαλλού.

Όταν έγινε η δολοφονία του Κώστα Φρ., στενοί συγγενείς του θεώρησαν ότι δράστες είναι μέλη της συμμορίας των έξι του 2011 και στόχευσαν κυρίως τον Πάνο Τ. Στο τζιπ από όπου πυροβόλησαν τον άτυχο 38χρονο Διονύση Β. και ένα τρίτο άτομο στην οδό Ανθείας, έχουμε την εικόνα ότι βρίσκονταν δύο συγγενείς του δολοφονηθέντος Κώστα Φρ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις